'Gelenekten geleceğe Kütahya' projesine hibe desteği

'Gelenekten geleceğe Kütahya' projesine hibe desteği

Kütahya Belediyesi'nin, 'Gelenekten Geleceğe Kütahya' adlı projesine Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) tarafından hibe desteği verildi.

Kütahya Belediyesi'nin Zafer Kalkınma Ajansı'dan hibe desteği ile aldığı DFD Fizibilite Projesi imza protokolü gerçekleştirildi. Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yusuf Balcı, "Gelenekten Geleceğe Kütahya isimli proje kapsamında Kütahya merkezindeki tarihi Kütahya evlerinin ve konaklarının fotoğrafla kayıt altına alınarak, sokakların restorasyonlarının yapılması, turizme açılması ve yeni mimari plan ve projelerle gelenekten beslenen modern Kütahya evlerinin tasarlanması amacı ile fizibilite yapılması hedeflenmektedir." dedi.

Fizibilite çalışmasının ortaya çıkması için il merkezinde bulunan tarihi konaklar tespit edileceğini söyleyen Balcı, daha sonra il merkezinde bulunan sokakların restorasyonları için gerekli tespitler yapılacak, tarihi Kütahya evleri fotoğraflarla kayıt alınacak ve modern Kütahya evleri tasarlanacaktır. Proje çıktısı olarak "Kütahya İli Merkez İlçesi Mücavir Alanı İçinde Bulunan Taşınmaz Kültür Varlığı Olarak Tescilli Tarihi Değerlerin Restorasyonlarının ve Çevre Düzenlemelerinin Yapılması Fizibilite Raporu" hazırlanacaktır." ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Sayın Kamil Saraçoğlu da, "Bu proje ile il merkezindeki Tarihi Kütahya evlerinin ve konaklarının fotoğrafla kayıt altına alınarak; sokakların restorasyonlarının yapılması, turizme açılması ve yeni mimari plan ve projelerle gelenekten beslenen modern Kütahya evlerinin tasarlanması amacı ile fizibilite hazırlamayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber 'Gelenekten geleceğe Kütahya' projesine hibe desteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER