Gelinlikçiler Çarşısı elden geçiriliyor


Tarihi Çarşı ve Hanlar bölgesi ile Kapalı Çarşıyı restorasyon çalışmalarıyla ilk günkü orijinal haline dönüştüren Bursa Büyükşehir Belediyesi, derme çatma çatılarıyla görüntü kirliliğine yol açan gelinlikçiler çarşısı restorasyonu da tamamlanma aşamasına getirdi.

Belediye, İvaz Paşa Çarşısı ile Yorgancılar Çarşısı arasındaki bölüm çıkan yangının ardından restorasyon kapsamına alırken, çalışmaları devam eden Gelinlikçiler Çarşı da bölgenin tarihi dokusuna uygun hale getiriliyor. Kapalı Çarşıdaki restorasyonun tamamlanmasının ardından bölgede başlayan çalışmalar sona yaklaşırken, Ulucami'nin batıya bakan avlusunun hemen yanında derme çatma çatılarıyla görüntü kirliliğine neden olan Gelinlikçiler Çarşısı da tamamen elden geçiriliyor.

Beraberindeki Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas ile birlikte Gelinlikçiler Çarşısı'nda devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yüklenici firmanın sorumlularından çalışmalar hakkından bilgi aldı. Altepe, Bursa'nın atardamarı olan tarihi çarşı ve hanlar bölgesinin bu çalışmaların da tamamlanmasıyla tarih başkentine yakışır hale geleceğini söyledi. UNESCO ile evrensel değer haline gelen tarihi çarşı ve hanlar bölgesinde artık el değmedik yer kalmadığını dile getiren Altepe, "Osmanlı'nın ilk kurduğu çarşı 600 yıl önceki ilk günkü orijinalliğine kavuşuyor. Burada en sıkıntılı bölgelerden biri de Ulucami avlusunun batıya bakan bölümündeki Gelinlikçiler Çarşı'ydı. Artık burada da cephelerden zeminlere ve çatılara kadar gerçekleştirdiğimiz restorasyon tamamlanma aşamasına geldi. Çarşıya ve Ulucami civarına değer katan bir yer halini almaya başladı. Şimdiden Bursa'mıza ve bölge esnafımıza hayırlı olsun." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Gelinlikçiler Çarşısı elden geçiriliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER