1 trilyon dolar para çıktı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Ağustos 19 2015
Son 13 ayda aralarında Türkiye'nin de olduğu gelişen ülkelerde yaşanan para çıkışı 1 trilyon dolara çıktı.

Dünyada nakit sıkıntısının çekilmediği dönemlerden fazlasıyla nemalanan gelişmekte olan ülkeler bu sıralar tam aksi bir istikamette ilerliyor. Raporlara göre özellikle son bir yıldan fazla bir sürede Türkiye, Malezya, Rusya ve Brezilya'nın başını çektiği gelişmekte olan ülkelerden korkunç miktarda para çıkışı gerçekleşti.
Türkiye ve diğer gelişmekte olan ülke para birimleri dolar karşısında hızla değer kaybediyor. Financial Times, gelişen ülkelerden para çıkışı son 13 ayda 1 trilyon dolara ulaştığını yazdı.
Gelişen ülkelerin küresel büyümenin lokomotifi özelliğini yitireceğinden endişe edildiği vurgulanırken, gelişen ülkelerden para çıkışının hızlanmasıyla birlikte bu ülkelerdeki ithalat iştahının da önemli ölçüde azaldığı ifade edildi.
FED'in (ABD Merkez Bankası) sonbaharda faiz artırımına gideceği beklentisinin gelişmekte olan piyasalara olumsuz yansıdığı belirtilirken, özellikle Türkiye, Malezya, Rusya ve Brezilya'daki siyasi risklerin tüm gelişen piyasalardaki güveni zedelediğine dikkat çekildi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Şamil Tayyar'dan bomba iddia: 'Ela Rümeysa Cebeci itirafçı oldu arşivini getirecek!'2.Ekol TV neden yayınlarını durdurdu!3.Bu fotoğraftan bir kişi daha eksildi: Gazeteci Emrullah Erdinç'e gözaltı4.BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'ye iade tehlikesi sürüyor!5.Amsterdam Oost Belediyesinden Birlikte Yaşama Kültürüne Güçlü Bir Katkı
6.Suriye’de Hakan Fidan’a Soğuk Duş7.Karadağ kısa süre önce yaşanan krizden sonra vize kararını verdi!8.15 Temmuz sonrası iktidarın çöktüğü giyim devi Aydınlı Grup satıldı: İşte yeni sahibi...9.MEB yine yapacağını yaptı: Yıllardır sürüyordu kaldırdı!10.Otobüs umre için Arabistan'da bulunan Türk kafilesinin içine daldı: Ölü ve yaralılar var!

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN








