Gemerek hakimini şikayet ettiler
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Mayıs 23 2016
Paylaş
X Post
Milliyetçi Hareket Partisi Çağrı Heyeti, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesine ilişkin kararın, Yargıtay'daki temyiz incelemesi sonuçlanıncaya kadar tedbiren durdurulmasını isteyen Gemerek Hakimi İlhan Işık'ı Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna (HSYK) şikayet etti.
Milliyetçi Hareket Partisi Çağrı Heyeti, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesine ilişkin kararın, Yargıtay'daki temyiz incelemesi sonuçlanıncaya kadar tedbiren durdurulmasını isteyen Gemerek Hakimi İlhan Işık'ı Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna (HSYK) şikayet etti.
Milliyetçi Hareket Partisi Çağrı Heyeti Başkanı Ali Sağır adına avukatı Ahmet Gürol Şağban tarafından Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna iletilmek üzere İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına sunulan şikayet dilekçesinde 2016/107 Esasa kayıtlı davayla, yetki konusunda açık hükümlere rağmen, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından bir siyasi partinin olağanüstü kongre toplaması için 3 kişilik çağrı heyeti görevlendirmesine ilişkin kararının icrasının kesinleşmeden icra edilemeyeceğinin tespiti talebini içeren davayı, davacının yerleşim yeri mahkemesi sıfatıyla gördüğü belirtildi.
GSM HATLARI İNCELENSİN
Gemerek Asliye Hukuk Hakimi İlhan Işık'ın davacının ilçe başkanı olduğu siyasi partinin, hakimlik mesleğinden önce Ankara İl Yönetiminde görev aldığı ortaya çıktığının hatırlatıldığı şikayet dilekçesinde “ HMK 36/1 gereği çekilmesi gerekli iken davayı görmeye devam etmesi kanuna aykırılık teşkil etmiştir. Bu bağlamda MHP Genel Başkan yardımcısı ve Gemerek nüfusuna kayıtlı Semih Yalçın, MHP Genel Başkan yardımcısı Şefkat Çetin ve MHP Genel Başkanlığı avukatı Yücel Bulut ile davanın hemen öncesi ve sonrası Sayın Hakimin dava ile ilgili görüştüklerine ilişkin ciddi iddialar ortaya atılmıştır” denildi. Dilekçede ayrıca MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Şefkat Çetin ve MHP avukatı Yücel Bulut'un GSM hatları ile Gemerek Asliye Hukuk Hakimi İlhan Işık'ın GSM hattı ile görüşme yapıp yapmadığı, yaptı ise hangi tarihlerde ne kadar sıklıkla görüşme yapıldığının tespit edilmesi talep edildi.
<
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Van: Rojin Kabaiş Soruşturmasında Rektör ve Yeğeninden DNA Örneği Alındı2.CHP'de Çerçeve Yasa Oylaması: 16 Milletvekili Parti Kararına Aykırı Davrandı, Bir İstifa Gerçekleşti3.Akaryakıt Zammı İptal Edildi: Pompa Fiyatları Değişmeyecek4.ABD'de Meta'ya Gençleri Bağımlı Hale Getirme İddiasıyla 1,4 Trilyon Dolarlık Dava Açıldı5.Ekonomist Mahfi Eğilmez: Big Mac Endeksi Dolar Kurunu 65 TL Olarak Hesapladı
6.Macaristan: Eski Yüksek Mahkeme Başkanı András Baka, Yeni Cumhurbaşkanı Olarak Yemin Etti7.Ank-Ar Araştırması: YENİ Parti Yüzde 34,8 İle Birinci, AKP Yüzde 29,4 İle İkinci Sırada8.Ankara'da Maden İşçileri Tekrar Gözaltına Alındı9.DEM Parti'den 'Çerçeve Yasa' Sonrası MGK Raporu İçin Hızlandırılmış Süreç Çağrısı10.Homeros’un Gölgesinde: Bizim Destanlarımız Neden Beyazperdeye Yansımıyor?

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

Van: Rojin Kabaiş Soruşturmasında Rektör ve Yeğeni...

CHP'de Çerçeve Yasa Oylaması: 16 Milletvekili Part...

Akaryakıt Zammı İptal Edildi: Pompa Fiyatları Deği...

ABD'de Meta'ya Gençleri Bağımlı Hale Getirme İddia...

Ekonomist Mahfi Eğilmez: Big Mac Endeksi Dolar Kur...







