Genç çift önce oy kullandı sonra düğün yaptı

Genç çift önce oy kullandı sonra düğün yaptı

Balıkesir'de vatandaşlar, 26. dönem milletvekillerini seçmek için erken saatlerden itibaren büyük katılımla sandık başlarına gitti. İl genelinde 909 bin 529 seçmen 3 bin 101 sandıkta oy kullandı. Gün boyunca oy kullanan vatandaşlar renkli görüntüler oluşturdu. Diş Hekimi Şule Tekin, düğünden önce gelinliği ile sandık başına gitti. 91 yaşındaki Nazmiye Bilgiç de oyunu kullandı.

Genel seçimler için kurulan Balıkesir'deki sandık başları ilginç görüntülere sahne oldu. Balıkesirli çiçeği burnunda çiftlerden Diş Hekimi Şule Güngör, Bursalı Maliye Müfettişi Ali İşgör ile dünya evine girmeden düğün kıyafetleri ile sandık başına giderek oyunu kullandı. Gelinle damadı karşılarında gören sandık görevlileri ve seçmenler şaşkınlık yaşadı.

Balıkesirli Diş Hekimi Şule Tekin, vatandaşlık görevini yerine getirmeden dünya evine girmedi. Beyaz gelinliğini giyerek Gazi Osman Paşa Mahallesindeki Gasiosmanpaşa İlkokulunda kurulan 1159 numaralı sandığa giden geline eşi Maliye Müfettiş Yardımcısı Ali İşgör eşlik etti. Karşılarında gelinle damadı gören seçmenler sıralarını çiçeği burnunda İşgör çiftine verdi.

Damat Ali İşgör, "Evlilik kararımızı çok öncesinden almıştık. Ne tesadüftür ki, düğün ile seçim aynı güne denk geldi. 1 Kasım tarihi uzmanlık sınavına girip sonucunu bekleyen eşim ve atama bekleyen benim içinde, ülkemiz içinde hayırlara vesile olur." diye konuştu.

91 YAŞINDAKİ NAZMİYE NİNE OYUNU KULLANDI

Bu arada Balıkesirli 91 yaşındaki Nazmiye Bilgiç bu seçimlerde de vatandaşlık görevine yerine getirdi. Bazı okullarda engelliler için rampaların yer almayışı yüzünden oy vermeye gelen engelliler için vatandaşlık görevi eziyete dönüştü. İlerlemiş yaşına rağmen oyunu kullanmak için Gazi Osman Paşa İlkokulu'na giden 91 yaşındaki Nazmiye Bilgiç merdivenleri yakınlarının yardımları ile aşarak sandık başına gidebildi. 18 yaşından beri çok seçim yaşadığını belirten Nazmiye nine, hiçbir zaman oyunu kullanmayı ihmal etmediğini ifade etti. CİHAN
<< Önceki Haber Genç çift önce oy kullandı sonra düğün yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER