"Genç işsizlik oranı gençleri korkutuyor"



Adana İş Kadınları Derneği (İŞKAD) Başkanı Belgin Özçelik, Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre genç işsizlik oranının yüzde 20'ye ulaştığını, bu durumun gençlerin gözünü korkuttuğunu söyledi.

Avrupa Birliği hibe programları kapsamında İŞKAD olarak gerçekleştirilen Geleceğe Güvenle Bakıyorum Projesi'nin zirvesi yapıldı. Seyhan Oteli'nde düzenlenen zirveye, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Ticaret Borsası Meclis Başkanı Sabahattin Yumuşak, TOBB Akdeniz Girişimciler Kurulu Bölge Başkanı Rana Dal, Adana İŞKAD Başkanı Belgin Özçelik, öğrenciler ve İŞKAD üyeleri katıldı.

250 öğrencinin katıldığı proje ile Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde gençliğin istihdamıyla ilgili final raporu yayınlanacak.

Zirvenin açılış konuşmasını yapan İŞKAD Başkanı Belgin Özçelik, "Genç işsizlik aslında tüm dünyanın gündeminde üst sıralarda yer alıyor, ancak Türkiye'de bu oranlar gelişmiş ülkelere göre çok daha yüksek. TÜİK verilerine göre genç işsizlik yüzde 20'lere varan oranlarla elbette ki gençlerimizin gözünü korkutuyor, gelecek ile ilgili karamsarlığa sürüklüyor. Türkiye'de işsizliğin analizi ve özelliklerinin ortaya konması, işsizliği önleyecek politikaların geliştirilmesi için gereklidir. Bu amaç doğrultusunda işsizlik coğrafi bölge özellikleri dikkate alınarak incelenmeli ve işsizlikle mücadele için gayret gösterilmelidir." şeklinde konuştu.

Zirvenin sonunda projeye destek veren kişi ve kurumlara teşekkür plaketi verildi. Öğrenciler konuşmacılar ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

CİHAN
<< Önceki Haber "Genç işsizlik oranı gençleri korkutuyor" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER