Genç sporcular olimpiyat için yola çıktı

2. Kış Gençlik Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’yi temsil edecek 13 sporcu, Atatürk Havalimanı’ndan yola çıktı.

Genç sporcular olimpiyat için yola çıktı

2. Kış Gençlik Olimpiyat Oyunları 12-21 Şubat’ta Norveç’in Lillehammer şehrinde düzenlenecek. 15-18 yaşları arasında yaklaşık 70 ülkeden bin 100 genç sporcu yarışmalarda mücadele edecek. Organizasyon süresince spor müsabakaları yanında eğitim ve kültür konularında çeşitli programlar ve kutlamalar yapılacak.

Türkiye’yi temsilen 13 sporcu olimpiyatlara katılmak için Atatürk Havalimanı’na geldi. Kayak malzemelerini güvenlik noktasından geçiren sporcular, biletleme işlemlerinin ardından yola çıktı.

Alp Disiplini dalında yarışacak Selin Açıkgöz, Norveç’te elinden gelenin en iyisini yaparak bayrağı en güzel şekilde temsil edeceğini ifade etti. Erzurum’dan gelen Muhammet Ali Bedir ise birçok uluslararası yarışmada başarı elde ettiğini, ilk kez böyle bir yarışmaya katıldığını kaydetti. Ağır malzemeler konusunda olimpiyat komitesi ve federasyonun yardımcı olduğunu belirten Bedir, bu sporu yapmak isteyenlerin malzemesine sahip çıkması gerektiğini aktardı.

Uluslararası Organizasyonlar Daire Başkanlığı Şube Müdürü Zekayi Ayhan da “Olimpiyat, 15-18 grubuna hitap eden bir organizasyon. Spor organizasyonun yanı sıra eğitim ve kültür faaliyetleri ve kutlamalarla desteklenecek. 6 disiplinde 13 sporcuyla katılıyoruz. Geleceğe olimpiyat sporcularını olimpiyatlara hazırlamak amacındayız.” dedi.

3 KATI FAZLA SPORCUYLA KATILIYORUZ

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Genel Sekreteri Neşe Gündoğan, gelecekte kış olimpiyatlarında Türkiye'yi temsil edecek gençleri götürdüklerini söyledi. Olimpiyatlara 13 sporcuyla katıldıklarını dile getiren Neşe Gündoğan, “Geçen kış olimpiyatlarına kıyasla 3 katı daha fazla sporcuyla katılıyoruz. Sporcularımız açısından önemli tecrübe edecekleri, gelecekte olimpiyatlarda yarışacakları sporcuları görmeleri açısından büyük tecrübe olacak. Oyunlar öncesi sporcularımız hazır, en iyi temsil edeceklerine inanıyoruz. Bu oyunlar gençleri bir araya getiriyor.” diye konuştu. 

CİHAN
<< Önceki Haber Genç sporcular olimpiyat için yola çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER