Gencin kopan kolu 7 saatlik ameliyatla kurtarıldı

Batman’da üzerine sert bir demir düşen düşen gencin kopan kolu 7 saatlik ameliyatla kurtarıldı.

Gencin kopan kolu 7 saatlik ameliyatla kurtarıldı

Baran Tirki (17) isimli gencin sağ kolu, çıktığı duvarın üzerinden sert bir demirin üzerine düşmesi sonucu koptu. Kolu kopan Tirki, yakınları tarafından Özel Zilan Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yapılan ilk müdahalenin ardından Tirki, plastik cerrahlar ve kalp damar cerrahları tarafından ameliyata alındı.

Kalp ve Damar Cerrahı Op. Dr. Recep Tüten ile Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Cemil Coşkun tarafından gerçekleştirilen ameliyatla Tirki’nin kopan kolu kurtarıldı. Yapılan başarılı ameliyatın ardından kolu kurtarılan Tirki’nin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Kalp ve Damar Cerrahı Op. Dr. Recep Tüten, ameliyata ilişkin yaptığı açıklamada, 17 yaşındaki gencin kolunu kurtarmak için seferber olduklarını söyledi.

Kolunu sert bir demire çarpan Tirki’ye, acil servis bölümünde ilk müdahalenin yapıldığını ve genel durumunun kötü olduğunu belirten Tüten, “Bu gencimizin kolundaki tüm arter, damar ve sinirlerinin kesildiği bir tablo vardı. Çok acil müdahale edilemeseydi kanama nedeniyle hayatını kaybederdi. Hastanemizde gerekli müdahaleyi yaptık ve ameliyata aldık. Başarılı bir operasyon sonucu hastamızın kolunu kurtardık. Bu tür müdahaleler daha çok üniversite hastanelerinde yapılıyordu. Ancak bizim hastanemizde de bu başarılı operasyonu gerçekleştirdik. Hastamızın kolunu kurtardığımız için mutluyuz.” diye konuştu.

Kolu kopan Tirki ise hastaneye durumu kötü bir şekilde geldiğini ifade ederek, kendisini tedavi eden hekimlere teşekkür etti. Hastane Müdürü Nesrin Dal da hastane olarak başarılı operasyonlara imza atmaya devam ettiklerini dile getirerek, en iyi sağlık hizmetini sunmaya gayret ettiklerini kaydetti.

CİHAN
<< Önceki Haber Gencin kopan kolu 7 saatlik ameliyatla kurtarıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER