Gençlerbirliği 14 yılın en kötü devre arasına girdi


Gençlerbirliği Futbol Takımı bu sezon sergilediği kötü performansla son 14 sezonun en kötü devre arasına girdi.

Başkent'in en köklü ekiplerinden Gençlerbirliği son 14 yılın en kötü sezonunu yaşıyor. Son yıllarda yaptığı transferlerle ve hoca değişiklikleriyle adından sıkça söz ettiren Gençlerbirliği, bu sezon adeta dibe vurmuş durumda. Spor camiası ve Ankara basını tarafından sıkça eleştiren Başkan İlhan Cavcav, takımın kötü gidişatından kendisine pek fazla pay çıkarmasa da her sezon yaptığı transferlerle ve hoca değişiklikleriyle takım her geçen gün daha kötüye gitti.

Sadece bu sezon 17 hafta içerisinde 5 ayrı teknik direktörle sahaya çıkan Gençlerbirliği bu hocaların hiç biriyle istikrarı yakalamayı başaramadı. İlk olarak kırmızı, siyahlılar lige İskoç teknik adam Stuart Baxter ile başladı. Baxter'a 2 maç sabreden Başkan İlhan Cavcav, İskoç teknik adam ile yollarını ayırdı. Daha sonra geçici olarak takımın başına Naci Şensoy geçti. Uzun uğraşlar sonucu takımın eski teknik direktörlerinden Mehmet Özdilek ile anlaşan Cavcav, Özdilek'e de sezonu bitirme şansı tanımadı. Özdilek sonrası Mustafa Kaplan ile bir maça çıkan Başkent ekibinde, bir ilk daha yaşandı ve Fuat Çapa ile anlaşmaya varıldı denildiğinin günün ertesinde Başkan Cavcav'ın Fuat Çapa'yı da imza attırmadan gönderdiği belirtildi.

Cavcav'ın başkanlığındaki Gençlerbirliği'nde 2015 yılının son teknik direktörü Yılmaz Vural oldu. Yılmaz Vural'lı Gençlerbirliği ilk maçında Eskişehirspor deplasmanından 2-0 mağlubiyetle ayrıldı.

Bu kötü gidişat Gençlerbirliği'ni son 14 yılının en kötü sezonunu geçirmesine neden oldu. Son olarak 2001-2002 sezonunda ligin ilk yarısını 3 galibiyet, 6 beraberlik ve 8 mağlubiyetle 17. sırada tamamlayan kırmızı siyahlı ekip, bu sezon ise geride kalan 17 haftada 3 galibiyet, 4 beraberlik ve 10 mağlubiyetle 13 puan toplaya bildi ve devre asında 16. sırada girdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Gençlerbirliği 14 yılın en kötü devre arasına girdi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER