Gençlerbirliği Teknik Direktörü Özdilek: Düşüncemiz kazanmak


Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, Gençlerbirliği-Mersin İdmanyurdu maçı öncesinde değerlendirmelerde bulundu. Özdilek, "Kendi evimizde oynuyoruz. Sadece düşüncemiz kazanmak. Kazanmak bizi puan olarak bir üst gruba bir adım daha yaklaştıracak. Cuma günü
seyircimize büyük iş düşüyor. Bizim için önemli bir etken sahanın dolu olması, seyircinin bizi yalnız bırakmaması." dedi.

Mehmet Özdilek, bu hafta yapacakları Mersin İdmanyurdu maçı öncesinde İlhan Cavcav Tesisleri'nde açıklamalarda bulundu. Özdilek, ilk defa takım olarak birlikte çalıştıklarını dile getirdi. Sakat oyunculardan Halil İbrahim Pehlivan ve Doğa Kaya'nın sakatlıklarının iyileştiğini ve takıma dahil olduğunu açıkladı.

Geçen hafta deplasmandan bir puanla döndüklerini belirten Özdilek, bu sezon deplasmanda aldıkları ilk puan olduğunu kaydetti. İyi bir rakibe karşı oynadıklarının altını çizerek ve kazanabileceklerini vurgulayan Özdilek, "Hala gelişim içindeyiz. Yeterli değil, daha da yukarı çıkma adına ciddiyetle çalışmamıza devam ediyoruz. Kaybetmeme olgusunu takıma aşılamaya çalışıyoruz. Kazanmayı alışkanlık haline getirmiş bir takım hüviyetini ortaya çıkarmak istiyoruz. Son haftalarda oyun, sırlama olarak yavaş yavaş yukarı doğru bir çıkışımız var." ifadesinde bulundu.

Özdilek, amaçlarının bu hafta sonu oynayacakları Mersin İdmanyurdu maçı ile bütünleştirmek olduğunu söyledi. Özdilek, konuşmasına şöyle devam etti:

"Kendi evimizde oynuyoruz. Sadece düşüncemiz kazanmak. Kazanmak bizi puan olarak bir üst gruba bir adım daha yaklaştıracak. Cuma günü seyircimize büyük iş düşüyor. Bizim için önemli bir etken sahanın dolu olması, seyircinin bizi yalnız bırakmaması. Hafta sonu seyircimizi stadımıza bekliyoruz. Her maç çok değerli, ama bu maçın kazanılması bizi çok farklı bir boyuta sokacak, bütün planlarımız bu yönde kazanma odaklı olacağız. Rakibi de ciddiye alacağız. Bulundukları konum ve durum aslında takımlarıyla çok bağdaşan bir durum değil. İyi bir takıma karşı oynayacağız. Ama tedbiri alırken de oyun anlayışımızı ve kazanma arzumuzu rakibe kabul ettirmek zorundayız. Bu düşüncelerle maça çıkacağız. Kazanmaktan başka yolumuz yok. Bütün düşüncemiz buna odaklı. Seyircinin bizi desteklemesi bu maç için çok önemli, maçta seyircimizi yanımızda görmüş oluruz."

Maçı rahat bir havada oynamayacaklarını, zaten konum olarak rahat bir konumda olmadıklarını belirten Özdilek, "Bu maçı kazanmak bizim ortadaki takımlara ciddi anlamda yaklaşmamızı gerçekleştirecek bir müsabaka. Her rakibe saygı duymak lazım, geçen hafta kazanabilirlerdi, 90 da kazanmasa bugün itibariyle 8 puanı vardı. Çok da puan farkı olmayan bir yapıya bürüneceklerdi." diye konuştu.

"BİZ DAHA MORALLİYİZ"

Özdilek, Gençlerbirliği - Mersin İdmanyurdu maçında kendilerinin daha moralli olduğunu belirtti. Özdilek, "Biz daha moralliyiz, bunu söyleyebilirim. Ama her maç ciddiyet istiyor, her maç rakibe saygı göstermek gerekiyor. Bu maç biraz daha dirençli, bu maç daha sabırlı oynamamız gereken bir maç olacak. Ama tek düşüncemiz kazanmak olacak. Kazanabilecek gücümüzde var, moralimiz de var. Cuma akşamı kazanarak Milli Takım arasına daha sağlıklı girmek, daha moralli girmek bizim için daha önemli ümit ederim ki bunu başarırız." şeklinde konuştu.

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek'in basın açıklaması sonrasında takım oyuncuları Gençlerbirliği-Mersin İdmanyurdu maçı hazırlıkları için antrenmana başladı.
CİHAN
<< Önceki Haber Gençlerbirliği Teknik Direktörü Özdilek: Düşüncemiz... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER