'Gençlerin İyilik Ağacı' projesiyle Suriyeli çocuklara tebessüm

'Gençlerin İyilik Ağacı' projesiyle Suriyeli çocuklara tebessüm

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Seyhan Gençlik Merkezi'nin başlattığı 'Gençlerin İyilik Ağacı' projesi devam ediyor.

Seyhan Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Tosun, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na (AFAD) bağlı Yüreğir İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) MTAL-UNICEF Geçici Eğitim Merkezi'nde, ülkelerinde iç savaştan kaçarak Adana'ya yerleşen Suriyeli çocuklara, oyunsal eğitici çalışmalarla manevi destek verdiklerini belirtti.

Tosun, etkinlikte Adana Çukurova Güzel Sanatlar Lisesi Resim Öğretmeni Demirhan Demirok ile aynı okulun öğrencilerin katkılarıyla Suriyeli öğrencilere farklı etkinliklerle acılarını unutturmayı ve mutlu etmeye çalıştıklarını kaydetti.

Gençlik Merkezi'nin lider ve gönüllü gençleriyle 'Gençlerin İyilik Ağacı' projesi kapsamında 'Sevgiyi Paylaşmaya Engel Yoktur' diyerek Suriyeli minik yüreklerin yüzlerini biraz olsun güldürmeyi hedeflediklerini anlatan Tosun, şunları kaydetti: "Ders içi ve ders dışı sosyal ve fiziksel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla Yüreğir İMKB MTAL Geçici Eğitim Merkezi bahçesine Seyhan Gençlik Lideri Gamze Keniş ile Güzel Sanatlar Lisesi Resim Öğretmeni Demirhan Demirok ve aynı okulun Resim Bölümü öğrencileri Hayrullah Şengül, Ali Tekin, Ali Aras, Okan Taşkaya, Kerem Usta, Oktay Kocamaz ve Furkan Gönül´e çalışmaları için teşekkür ederim. Etkinlikte, unutulmaya yüz tutmuş oyun alanları çizimlerini gerçekleştirdiler. Bu gibi çalışmaları periyodik aralıklarla sürdüreceğiz."

Topluma karşı sorumluluk duygusuyla hareket ettiklerini ifade eden Mehmet Tosun, "Ülkemiz gençliğinin yerel ve evrensel sorunlara karşı duyarlılığının arttırılmasına katkı sağlamaya çaba gösteriyoruz. 'Gençlerin İyilik Ağacı' projesi kapsamında Suriyeli çocukların sosyal, kültürel, sportif anlamda ihtiyaç duydukları alanlarda sürekli yanlarında olduğumuzu hissettiriyor ve kardeşlik hukukumuzu onlar için yaptığımız projelerle pekiştiriyoruz. Suriyeli çocukların buruk yüzlerinde bir tebessüm oluşturabilmek bizim en büyük mutluluğumuzdur." dedi.

Etkinliğe, Seyhan Gençlik Merkezi liderleri ve gönüllülerin yanı sıra, geçici eğitim merkezi görevlileri ve Suriyeli öğrenciler katıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber 'Gençlerin İyilik Ağacı' projesiyle Suriyeli çocuklara... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER