Gençlik Derneği ücretsiz ikramda bulunduğu için mühürlendi

Öğrencileri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve eğitimlerine destek vermek amacıyla kurulan dernek, mühürlendi.

Gençlik Derneği ücretsiz ikramda bulunduğu için mühürlendi

Başakşehir'de öğrencileri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve eğitimlerine destek vermek amacıyla kurulan Sefaköy Gençlik Derneği Temsilciliğine gelen Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, derneğin lokal faaliyet yürüttüğüne yönelik şikayetlerin bulunduğunu belirterek mühürledi. Polis baskınına tepki gösteren öğrenciler, derneklerine iftira atıldığını belirterek derneğin yanında olduklarını belirtti. Dernek yöneticileri ise hiçbir lokal faaliyetlerinin bulunmadığını kaydederek derneğin mühürlenmesinin hukuksuz olduğunu söyledi. 

Manisa ve Malatya'daki polis baskınlarının ardından Sefaköy Gençlik Derneği Başakşehir Temsilciliği'ne de sıçradı. Öğrencileri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve eğitimlerine destek vermek amacıyla kurulan derneğe kimliği belirsiz bir kişinin şikayeti üzerine polis ekipleri geldi. Ekipler, derneğin lokal faaliyeti (para ile satış yapma) gösterdiğini gerekçe göstererek mühürledi. Ancak polis ekipleri tutanaklarında "Öğrencilere yönelik çorba ve meşrubat tarzı ikramlarda bulunduğu, yapılan bu hizmetlerden beyanlarına göre hiçbir ücret alınmadığı ve alındığına dair ise ücret alınıp alınmadığının tarafımızca tespit edilmemiş." ifadeleri yer aldı. 

Derneklerinin hukuksuzca mühürlendiğini anlatan bir dernek yöneticisi, "Biz burada eğitime destek amaçlı gençlerimize, çocuklarımıza takviye amaçlı hizmetlerde bulunmaktaydık. Bütün yasal izinleri almamıza rağmen kanunsuz bir işimiz olmamasına rağmen burası usulsüz ve hukuksuz bir şekilde kapatılmıştır. Biz burada gelen çocuklarımıza çay çorbayı ücretsiz bir şekilde ikram ediyorduk. 'Siz niye burada ücretsiz dağıtıyorsunuz. Lokal ruhsatı almadınız' diye bize bir şekilde suçlamada bulundular. Bizim zaten kuruluş amacımız insanlara ücretsiz bir şekilde hizmet etmektir." dedi.

Derneklerinin mühürlendiğine tepki gösteren öğrenciler ise "Şimdi biz buraya bir yıldan beridir geliyoruz. Faydalanıyoruz biz buradan. Çay çorba falan parayla iftira atmışlar. Bunun üstüne hocalarımız burada harçlık veriyorlar. Sinema, go kart bizi eğlendiriyorlar. Gençliğe dayalı bir dernek burası. Öyle boş yere iftira atmışlar. Bir sürü oyun oynuyorduk, Kur'an okuyorduk. İftira atmışlar. Her zaman buranın arkasındayız." açıklamasını yaptı.

    

<< Önceki Haber Gençlik Derneği ücretsiz ikramda bulunduğu için mühürlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER