'Genelkurmay Başkanı'nın tırnağı olamazsın'dan 'etle tırnak' olmaya

Sosyal medya Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçmişte MHP lideri Devlet Bahçeli'yle ilgili söylediği 'Sen Genelkurmay Başkanı'nın tırnağı bile olamazsın' sözlerini konuşuyor. İki lider Yenikapı Mitingi sonrasında ise neredeyse etle tırnak görüntüsü veriyor.

Erdoğan: Sen Genelkurmay Başkanı'nın tırnağı olamazsın


Cumhurbaşkanı Erdoğan Süleyman Şah Türbesi'nin kaçırılıp Türkiye'ye getirilmesini eleştiren MHP lideri Devlet Bahçeli'yi ağır sözlerle eleştirmişti. 

Erdoğan şöyle demişti:

"Bir siyasi partinin genel başkanı, bu ülkenin Cumhurbaşkanına, Başbakanına, Genelkurmay Başkanına ve onların nezdinde tüm askerlerimize akıl almaz ithamlarda bulunuyor, seviyesizce hakaretler yağdırıyor. Tek bir Mehmetçiğin bile burnunun kanamaması için gerekli hassasiyeti gösteren Türk Silahlı Kuvvetlerimizi ve hükümetimizi hedef alanlar, önce dönüp kimlerle yan yana olduklarına bir baksınlar. Açık söylüyorum; bunlar ancak ülkesine yabancılaşmış bir zihniyetin kalkıp da Genelkurmay Başkanımıza akla hayale gelmedik ifadelerle saldıran bu zat önce bir aynaya bakması lazım. Sen şu anda Genelkurmay Başkanımızın atılacak tırnağının bir paresi dahi olamazsın. Terörle Mücadele diyorsun, senin bugüne kadar terörle mücadele adına yaptığın bir şey var mı? Ama bizim Genelkurmay Başkanımız, subaylarımız dağlarda terörle, teröristle onlar mücadele ettiler. Mücadeleyi bunlar sürdürdüler. Sen sadece Ankara'dan kuru sıkı atıyorsun. Önce haddini bileceksin. Bir taraftan da milliyetçi ayaklarına takılacaksın. Bu nasıl milliliktir. Kendi Genelkurmay Başkanına edepten uzak bu denli ifadeleri yakıştırmak bir defa gerçekten akla izana sığmaz, böyle bir şey olamaz. Onun için ben de diyorum ki, miliyetçi olduğunu söyleyenler, şakşakçı olanları söylemiyorum, bu ülkenin ordusuna bu denli çirkin yakıştırmayı yapanları ben sizin takdirinize bırakıyorum. İnanıyorum ki bunlara gereken cevabı siz vakti saati geldiğinde verirsiniz."

Yenikapı Mitingi sonrası ise iki lider oldukça yakın görüntü veriyor. 



MHP, son olarak saraydaki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna tam kadro katılmıştı. Bahçeli ve Erdoğan'ın aynı karede yer aldığı fotoğraflar sosyal medyada gündem oldu.


<< Önceki Haber 'Genelkurmay Başkanı'nın tırnağı olamazsın'dan 'etle... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER