Genelkurmay Başkanlığı: 15 terör örgütü üyesi etkisiz hale getirildi


Genelkurmay Başkanlığı, Mardin'in Nusaybin, Şırnak merkez ile Hakkari'nin Yüksekova ilçelerinde devam eden operasyonlarda 15 terör örgütü üyesinin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Mardin'in Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonlarda 7 terör örgütü üyesinin etkisiz hale getirildiğini, 21 adet el yapımı patlayıcı imha edildiğini açıkladı.

Şırnak'ta devam eden operasyonda 6 terör örgütü üyesi etkisiz hale getirilirken, bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği, bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, bir adet silah üstü gece görüş dürbünü, 70 kg Amonyum Nitrat ele geçirildi. Ayrıca 51 adet el yapımı patlayıcı imha edildi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde devam eden operasyonda ise iki bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilirken, bir adet Biksi, bir adet termal silah dürbünü, üç adet anti tank RPG-7 mühimmatı, beş adet RPG-7 sevk fişeği, 10 adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 100 adet Biksi fişeği, 300 adet Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 25 adet uçaksavar fişeği, 57 adet 7,62 mm fişek, dört adet taarruz el bombası ele geçirildi. Ayrıca dokuz adet el yapımı patlayıcı imha edildi.

Şırnak'ın Uludere ilçesinde yapılan mayın arama/tarama faaliyeti esnasında, bir adet el yapımı patlayıcı imha edildi.

Irak Kuzeyi Kandil bölgesinde, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen silah mevzi, sığınak, barınak ve mağaralar, icra edilen hava harekâtı ile imha edildi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde icra edilen arazi aramasında, bölücü terör örgütü mensuplarınca tuzaklanarak araziye yerleştirildiği tespit edilen bir adet el yapımı patlayıcı imha edildi.

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde icra edilen operasyonda, bir bölücü terör örgütü mensubu terörist cesedi ile birlikte, bir adet AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği, beş adet dolu şarjör, iki adet el bombası, bir adet telsiz, iki adet el yapımı patlayıcı, iki adet sırt çantası, bir adet dürbün ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Şırnak İdil'de icra edilen arazi aramasında, bölücü terör örgütü mensuplarınca tuzaklanarak araziye yerleştirildiği tespit edilen bir adet el yapımı patlayıcı imha edildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Genelkurmay Başkanlığı: 15 terör örgütü üyesi etkisiz... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER