Genelkurmay: Doğubayazıt'ta cephanelik ele geçirildi


Genelkurmay Başkanlığı, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde yapılan operasyonda cephanelik ele geçirildiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı, dünkü (13 Ocak) operasyonlar hakkında internet sitesinden bilgilendirme yaptı. Buna göre; Ağrı Doğubayazıt'ta icra edilen operasyonda bir bölücü terör örgütü mensubu terörist ile bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen üç işbirlikçi yakalanarak gözaltına alındı. Ayrıca iki adet makinalı tabanca, 5 bin 660 adet muhtelif cinste fişek, üç adet 500 gramlık C4 patlayıcı kalıbı, dört adet 1000 gramlık TNT patlayıcı kalıbı, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 1000 kilogram amonyum nitrat, 73 adet elektrikli fünye ve 27 adet tüp, çok sayıda örgütsel doküman ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Şırnak Cizre'de devam eden operasyonda dört bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 284 oldu. Ayrıca iki adet el yapımı patlayıcı imha edildi, dört adet barikat kaldırıldı, üç adet hendek kapatıldı, bir adet Kalaşnikof piyade tüfeği, iki adet av tüfeği ile 121 adet fişeği ele geçirildi.

Şırnak Silopi'de devam eden operasyonda beş adet Kalaşnikof piyade tüfeği, silahlara ait 14 şarjör ve 420 adet fişek, beş adet el bombası, dört adet bombaatar mühimmatı, bir adet av tüfeği, dört adet el yapımı patlayıcı maksadıyla hazırlanmış tüp ve el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan muhtelif malzeme, bir adet telsiz, iki adet jeneratör ele geçirildi. Bir adet el yapımı patlayıcı imha edildi.

Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonda bir bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 95 oldu. Dokuz adet barikat kaldırıldı, bir adet el yapımı patlayıcı imha edildi.

Şanlıurfa Suruç'ta, Türkiye'den Suriye'ye yasa dışı yollardan sınırı geçmeye çalışan bir bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalanarak gözaltına alındı.

Hakkâri Şemdinli'de, bölücü terör örgütü mensuplarınca karayoluna önceden döşendiği tespit edilen bir adet el yapımı patlayıcı imha edildi. Yine Şemdinli'de yapılan yol kontrolünde, bölücü terör örgütüne katılacağı değerlendirilen beş işbirlikçi şahıs yakalanarak gözaltına alındı.
CİHAN
<< Önceki Haber Genelkurmay: Doğubayazıt'ta cephanelik ele geçirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER