Genelkurmay: Sur ve Dargeçit'te 10 terörist öldürüldü


Genelkurmay Başkanlığı Sur'daki operasyonlarda 2, Dargeçit'de icra edilen hava destekli operasyonda ise 8 bölücü terör örgütü mensubu teröristin ölü olarak ele geçirildiğini bildirdi.

TSK'nın internet sitesinden dünkü (02 Mart) operasyonlar hakkında yapılan açıklamaya göre; Sur'da devam eden operasyonda; 2 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 244 oldu. Ayrıca 1 Kaleşnikof piyade tüfeği ele geçirildi, 6 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 287 oldu.

Mardin Dargeçit'de icra edilen hava destekli operasyonda; 8 bölücü terör örgütü mensubu terörist ölü olarak ele geçirildi. Ayrıca teröristlerle birlikte, 4 Kaleşnikof piyade tüfeği, 18 şarjörü, 435 adet fişeği, iki M-16 piyade tüfeği, 15 şarjörü, 206 adet fişeği, iki Kanas keskin nişancı tüfeği, bir Zagros keskin nişancı tüfeği ile 116 adet fişeği, 2 roketatar mühimmatı, 6 el bombası, beş dürbün, 11 telsiz, bir gece görüş cihazı ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Şırnak İdil'de devam eden operasyonda; bir roketatar, iki Kaleşnikof piyade tüfeği, bir av tüfeği, 12 fişeği ve 50 kg amonyum nitrat ele geçirildi, 18 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 255 oldu.

Şırnak Silopi'de, icra edilen operasyonda; 4 Kaleşnikof piyade tüfeği, 7 roketatar mühimmatı, bir Kanas keskin nişancı tüfeği, bir av tüfeği ile 24 adet fişeği, iki telsiz, 60 kg Amonyum Nitrat, 38 dinamit lokumu, çok miktarda muhtelif yaşam malzemeleri ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi, tespit edilen bir el yapımı patlayıcı imha edildi.

Ağrı'da, iki iş birlikçi şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Şahısların evlerinde yapılan aramada sekiz adet anti personel mayını ele geçirildi.

Van Başkale'de, güvenlik güçlerince icra edilen yol araması esnasında tespit edilen 200 kilogramlık el yapımı patlayıcı imha edildi.

Kars'ta icra edilen operasyonda, tespit edilen dört ayrı sığınakta çok miktarda muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.

Hakkari'de, bölücü terör örgütü iş birlikçilerine yönelik icra edilen aramada, bir iş birlikçi şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Şahsın ev ve eklentilerinde yapılan aramalarda, dört Kaleşnikof piyade tüfeği, iki şarjörü, 80 fişeği, bir silah dürbünü ve bir el dürbününü ele geçirildi.

Iğdır'da güvenlik güçlerince bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık edenlere yönelik icra edilen operasyonda 13 iş birlikçi şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Şanlıurfa Viranşehir'de, bölücü terör örgütü mensubu bir terörist yakalanarak gözaltına alındı.

Hatay Hassa'da PKK/PYD bölücü terör örgütü mensubu bir terörist yakalanarak gözaltına alındı.

Gaziantep Karkamış'ta, IŞİD erör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen yabancı uyruklu yedi şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

CİHAN
<< Önceki Haber Genelkurmay: Sur ve Dargeçit'te 10 terörist öldürüldü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER