Genelkurmay: Terörstlerle işbirliği yapan 32 kişi yakalandı


Genelkurmay başkanlığı dün (13 Ekim) meydana gelen önemli yurtiçi olaylar hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.

türk Silahlı Kuvvetleri(TSK)'nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre; Hakkâri Yüksekova'da devam eden operasyonda çıkan çatışmada üç terörist, bir adet doçka uçaksavar silahı, iki adet biksi makineli tüfeği ve bir adet Kaleşnikov piyade tüfeği ile birlikte ölü olarak ele geçirildi, üç astsubay hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralandı. Operasyon bölgesine yönelik düzenlenen hava harekatında 7 terörist etkisiz hale getirildi.

Muş'ta devam eden operasyonda çıkan çatışmada ise iki jandarma uzman çavuş hayati tehlikeleri olmayacak şekilde yaralandı, operasyonun devam ettiği bölgeye girmek isteyen 17 işbirlikçi, Cumhuriyet savcısının talimatıyla gözaltına alındı.

Şırnak Cudi Dağı bölgesinde devam eden operasyonda bir teröristin cesedi bulundu, operasyonun devam ettiği bölgeye girmek isteyen 15 işbirlikçi gözaltına alındı.

Bitlis'te yapılan operasyonda, tespit edilen üç ayrı sığınakta; iki adet RPG-7 antitank roketi ve sevk fişeği, 28 adet Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, sekiz adet elektrikli fünye, bir adet 13.8 volt akü, 150/200 gr patlayıcı madde, bir adet gece görüş cihazı, çok sayıda muhtelif cins ve miktarda yaşam ve gıda malzemesi ele geçirildi.

Şanlıurfa Viranşehir'de yapılan operasyonda; üç adet Kaleşnikov piyade tüfeği, üç adet 9 mm, bir adet 7,65 mm çapında tabanca, 135 adet 9 mm çapında tabanca fişeği, 85 adet Kaleşnikov fişeği, dört adet Kaleşnikov şarjörü, dokuz adet tabanca şarjörü ele geçirildi, dört şahıs gözaltına alındı.

Şırnak Silopi'de, bölücü terör örgütünden kaçan 6 terörist, silahsız ve teçhizatsız olarak güvenlik güçlerine teslim oldu.

Diyarbakır-Bingöl kara yolunda yapılan yol kontrol faaliyetleri esnasında bir adet el yapımı patlayıcı madde bulunarak yerinde imha edildi. CİHAN
<< Önceki Haber Genelkurmay: Terörstlerle işbirliği yapan 32 kişi yakalandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER