Genelkurmay'dan "diploma" cevabı

"Cumhurbaşkanına Hakaret"ten yargılanan vatandaşın Genelkurmay’dan bilgi edinme kanunu kapsamında Erdoğan’ın askerlik şubesine sunduğu diplomayı sorarak, istediği bilgi talebi “özel hayat” denilerek reddedildi.

Genelkurmay'dan

Polatlı Asliye Ceza Mahkemesinde “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla yargılanan Ahmet Davran’ın Genelkurmay Başkanlığına bilgi edinme kanunu kapsamında başvuru yaparak, Erdoğan’ın askerlik şubesine sunduğu diplomayı talep etmesine ilişkin cevap gönderildi.

Haberdar'dan Arzu Yıldız'ın haberine göre,
Topçu Kurmay Albay Cengiz Özgün imzası ile gönderilen cevabi yazıda, Erdoğan’ın askerlik şubesine sunduğu diploma konusunda bilgi talebinin reddedildiği belirtildi. Ret gerekçesi olarak ise ““Kişinin izin verdiği hâller saklı kalmak üzere, özel hayatın gizliliği kapsamında, açıklanması hâlinde kişinin sağlık bilgileri ile özel ve aile hayatına, şeref ve haysiyetine, meslekî ve ekonomik değerlerine haksız müdahale oluşturacak bilgi veya belgeler, bilgi edinme hakkı kapsamı dışındadır” gösterildi. Başvuruyu yapan Ahmet Davran, Haberdar’a yaptığı açıklamada, “Özal’ın, İnönü’nün tüm siyasetçilerin neredeyse askerlik şubesine sunduğu diplomaları, bilgileri paylaşıldı. Bu ret gerekçesi olarak kabul edilemez. Özel hayata dair bir bilgi olması hususu sadece geçiştirme amaçlıdır. Zira, bahsedilen kişi sıradan biri değildir” dedi.

Genelkurmay, Ahmet Davran’ın Erdoğan’ın askerlik şubesine sunduğu diploma ile ilgili bilgi ve belge talebini içeren başvuruyu Milli Savunma Bakanlığına yönlendirdi. Daha sonra yapılan başvuruya 12 Temmuz’da cevap gönderildi.

Gönderilen cevap metni içeriğinde ise şu gerekçeler sıralandı:

GENSEK : 79734934-5010-1812 -16/İltş.Ş.(BEK)    12 Temmuz 2016
KONU : Bilgi Edinme Talebi.
Sayın, Ahmet DAVRAN

İLGİ: (a) 09 Ekim 2003 tarihli ve 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu.

19 Nisan 2004 tarihli ve 2004/7189 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik.
Genelkurmay Başkanlığının 11 Temmuz 2016 tarihli bilgi edinme başvurusu yönlendirmesi.

<< Önceki Haber Genelkurmay'dan "diploma" cevabı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER