Genelkurmay'dan flaş açıklama

Genelkurmay Başkanlığı, son dönemde terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlara ilişkin bilgi verdi. Genelkurmay'ın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre örgütün sığınaklarına yapılan baskınlarda çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Genelkurmay'dan flaş açıklama

Genelkurmay Başkanlığı, yurt içi ve sınır olaylarıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada Bingöl Adaklı’da yapılan operasyonda, bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanıldığı tespit edilen 26 ayrı sığınak bulunduğu belirtildi. 

ÖRGÜT İNFAZ ETMİŞ 

Operasyonda çok sayıda mühimmat ele geçirildi. Genelkurmay açıklamasında “Sığınak içerisinde bir Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristin cesedi, (eskiden kalma, muhtemelen örgütün infaz ettiği), bir adet Biksi makineli tüfek, iki adet kaleşnikof piyade tüfeği, 5 adet el bombası, 12 adet kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 2 adet el telsizi ele geçirildi" dedi. Sığınakta ayrıca el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 5 kilogram patlayıcı madde, 4 kilogram amonyum nitrat, 17 adet mutfak tüpü, 18 adet sekizli pil bloğu, 720 metre elektrik kablosu malzeme bulunduğu belirtildi.  

Bitlis Tatvan’da gerçekleştirilen operasyonda ise 12 ayrı sığınak daha bulundu. Sığınak içinde yapılan araştırmalarda bir adet telsiz şarj cihazı, bir adet kaleşnikof piyade tüfeği monte hamili, 50 adet kaleşnikof piyade tüfeği fişeğinin yanısıra iki kadın teröriste ait fotoğraf, kimlik ve teröristlerin kullandıkları giyecek malzemeleri ile örgütsel dökümanlar ele geçirildi. 

5 İŞBİRLİKÇİ TUTUKLANDI

Genelkurmay, açıklamasında Iğdır’da, terör örgütü PKK'ya yardım ve yataklık yapmak ve vatandaşı tehdit etmek suçundan 5 iş birlikçinin tutuklandığı bilgisine yer verdi. Şırnak Silopi’de ise örgütten kaçan bir teröristin güvenlik güçlerine teslim olduğu açıklandı. 

SINIRDA HAREKETLİLİK

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hudut Birlikleri tarafından yapılan çalışmalarda Suriye’den Türkiye’ye yasa dışı girme teşebbüsünde bulunan 622 kişi ve Türkiye’den Suriye’ye yasa dışı çıkmaya çalışan üç kişi yakalandı. Kara ve deniz sınırlarından yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan toplam 769 kişinin yanısıra ülkemizde bulunmak için yasal gerekleri taşımayan 241 kişi yakalandı. 

144 SURİYE UYRUKLU GÖÇMEN KURTARILDI

Son dönemde denizlerde yaşanan göçmen faciaları yürekleri burkarken Genelkurmay Başkanlığı Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri önemli çalışmalara imza attı. İzmir Sığacık'ta 62 Suriye uyruklu, Muğla Bodrum'da ise 1'i Irak uyruklu olmak üzere toplam 63 göçmen kurtarıldı. Aydın Didim açıklarında ise arızalı bir lastik bot içinde bulunan Suriye uyruklu 19 göçmen kurtarıldı.

<< Önceki Haber Genelkurmay'dan flaş açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER