17 Aralık'tan sonra atılan tweetler darbenin(!) tek delili

Haklarında 'darbe girişiminden' yakalama talebinde bulunulan üç savcıyla ilgili tirajikomik bir durum var.

17 Aralık'tan sonra atılan tweetler darbenin(!) tek delili

17 Aralık 2013'te ortaya saçılan rüşvet, yolsuzluk ve karapara rezaletinin ardından 2 yıldır hedefte olan yolsuzluk soruşturması savcıları Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç hakkında 'darbe girişiminden' yakalama talebinde bulunuldu. Yaptıkları soruşturmayı darbe olarak niteleyen HSYK, delil olarak 17 Aralık'tan sonra atılan tweetleri ise darbe gerekçesi olarak gösterdi.

Yolsuzluk ve Rüşvet savcıları Zekeriya Öz, Celal Kara, Mehmet Yüzgeç hakkında 17 Aralık'ta darbe girişiminde bulundukları gerekçesiyle haklarında yakalama talebinde bulunulmasının ardından konuyu avukat Bilal Çalışır Samanyolu Haber'e değerlendirdi.

17 ARALIK SONRASI ATILAN TWEETLER DARBE DELİLİ(!) SAYILDI

Dünyada eşi benzeri olmayan darbe girişimini 17 Aralık'ta yaptıkları iddia edilen üç savcıyla ilgili delil olarak 2014'ün başlarında attıkları tweetler gerekçe gösterildi. Bu anlaşılmaz mantık hatasına dikkati çeken Çalışır, iddia edilen suçun  2013 Aralık'ta işlenip delillerinin ise nasıl o tarihten sonraya ait olduğunu merak ettiğini ifade etti.

Bunun hukuk mantığı açısından mümkün olmadığının altını çizen Çalışır, talepte ayrıca tanık anlatımı gibi komik bir gerekçeyle yolsuzluk ve rüşvet soruşturması savcıları hakkında işlem yapılmasının istendiğini ifade etti. Çalışır, Hiçbir hukuki temele dayanmayan yakalama talebinin gündemi değiştirmek amaçlı olduğunun düşündürdüğünü belirtti.



SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber 17 Aralık'tan sonra atılan tweetler darbenin(!) tek delili Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER