'Gerekirse AİHM'e kadar gideriz'
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazar, Eylül 4 2016
OHAL'i "Allah'ın lütfu" olarak gören AKP cadı avıyla kamuda on binlere memurun işine son verdi. Son çıkan kararnamelerle kamuyla ilişiği kesilen çalışan sayısı 50 bini aştı. Peki mağdur memurlar ne yapmalı?

İşten atılan memurlarda en belirleyici unsur, emekliliğe hak kazanıp kazanmadıkları olacak.
Emekliliğe hak kazanan memurlar, ihraç edilseler dahi, ikramiyelerini alabilecek.
Geriye dönük olarak ödenmiş primlerle ilgili bir hak kaybı da olmayacak.
YARGI YOLU KAPALI MI?
AKP işten atılanların hukuki itiraz hakkının bulunmadığını iddia ediyor, ancak sendikalar aynı görüşte değil.
KESK’ten yapılan açıklamada, “Darbe girişimi AKP’ye yarım kalmış operasyonlarını tamamlamak için bahaneye dönüşmüş durumdadır. Bunun en somut örneği ‘Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi’ne yönelik baskıların OHAL fırsat bilinerek ihraçlar ile devam ettirilmesidir” denildi.
"GEREKİRSE AİHM'E GİDERİZ"
Türkiye Kamu-Sen Başkanı İsmail Koncuk da, “Bu süreçte, akı karadan ayırmak için ısrarla soruşturma yapılmasını ve savunma hakkı verilmesini istedik, ancak bu yollar takip edilmedi. Bundan sonra yapılması gereken, hukuki süreci takip etmek, gerekirse AİHM’e kadar gitmektir. Bu karara hukuki olarak itiraz hakkı vardır. Avukatlarımızın değerlendirmesine göre yürütmeyi durdurma talebi mümkün değildir. Ancak iptal davası açılacaktır. Dava dilekçesi sendika avukatlarımız tarafından hazırlanmaktadır. Üyelerimiz haftaya şubelerimizden alabilirler.” dedi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'ye iade tehlikesi sürüyor!2.Suriye’de Hakan Fidan’a Soğuk Duş3.Amsterdam Oost Belediyesinden Birlikte Yaşama Kültürüne Güçlü Bir Katkı4.MEB yine yapacağını yaptı: Yıllardır sürüyordu kaldırdı!5.Karadağ kısa süre önce yaşanan krizden sonra vize kararını verdi!
6.Otobüs umre için Arabistan'da bulunan Türk kafilesinin içine daldı: Ölü ve yaralılar var!7.15 Temmuz sonrası iktidarın çöktüğü giyim devi Aydınlı Grup satıldı: İşte yeni sahibi...8.Cem Küçük Erdoğan'ın arkasından iş çevirmiş: 'Büyük fırsat, Ekrem Bey kaçırmasın'9.Sinan Ateş davasında sıcak gelişme!10.Açıklandı: AİHM'deki Kavala dosyasında yeni gelişme

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK
ÇOK OKUNAN HABERLER







