Germanwings uçağını düşüren pilot borç batağındaymış


Germanwings uçağını düşürerek, kendisiyle birlikte 150 kişinin ölümüne neden olan yardımcı pilot Andreas Lubitz'in borç batağında olduğu ortaya çıktı.

Bild gazetesinin haberine göre, Lubitz hakkında doğduğu kent Montabaur'da iflas başvurusu yapıldı. Andreas Lubitz'in varislerinin, mirası reddettiklerini yazan gazete, Montabaur Yerel Mahkemesi tarafından Lubitz hakkında iflas işlemi başlatıldığını duyurdu. Alacaklı olanların mahkemeye başvurdukları kaydedilen haberde, Lubitz'in ne kadar borcu olduğu açıklanmadı. Lubitz'in hatta pilotluk eğitiminin masraflarını dahi henüz ödemediği öne sürüldü.

Lubitz'in psikolojik sorunları olduğu, sağlık sorunları yüzünden bir daha uçamama korkusu nedeniyle intihar ettiği tahmin ediliyordu. Lubitz hakkında ortaya çıkan bu bilgi, pilotun altından kalkamadığı borçları nedeniyle mi intihar ettiği sorusunu gündeme getirdi. Lubitz, 24 Mart tarihinde Germanwing'in Barcelona- Düssseldorf seferini yapan 4U9525 sefer sayılı uçağını içindeki 149 kişiyle birlikte Fransız Alplerine kasten düşürerek ölümüne neden olmuştu.

Yetkililer Lubitz'in sağlık sorunları nedeniyle uçuş lisansının iptal edilmesi ve bir daha uçamamaktan korktuğu için depresyona girerek uçağı düşürdüğünü tahmin ediyor. Andreas Lubitz'in doktordan iş göremez raporu dışında belirli bir süreliğine çalışmamanın yollarını aradığı belirtiliyor. İddialara göre Lubitz, böyle bir hakkı elde edebilmek için son aylarda çok sayıda doktora gitti. CİHAN
<< Önceki Haber Germanwings uçağını düşüren pilot borç batağındaymış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER