Gezen: Hırsıza hırsız, kalite katil demeye devam edeceğiz


MANİSA (CİHAN)- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaretten gözaltına alınan ve Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan ÖDP Manisa İl Başkanı Fadıl Gezen, "Hırsıza hırsız, kalite katil demeye devam edeceğiz." dedi.

Yurtdışına çıkma yasağı getirilen Gezen, serbest kaldıktan sonra partisinin il binasında bir basın toplantısı düzenledi. Akhisar'da, "Onur Kılıç yalnız değildir." diye bir basın açıklaması yapıldığını hatırlatan Gezen, "Şafak Kurt, orada, 'Onur Kılıç'ın işlediği suçu ben de işliyorum, beni de alın.' diye bir açıklaması nedeniyle gözaltına alındı ve tutuklanma talebiyle ceza hâkimliğine sevk edildi. Ceza hâkimi de tutuklama kararı verdi. Şu an Şafak Kurt arkadaşımız, Akhisar Cezaevi'nde yatmaktadır. Bu yapılan, katalog bir suç değildir. Ceza hukukunda karşılığı bellidir, 1 yıl alt sınırı olan bir cezadır. Bu cezanın tutukluluk halinin sürdürülerek yargılanması usule aykırıdır. Buradan hareketle biz, 'Şafak Kurt yalnız değildir.' diye Akhisar Adliyesi önünde, 17 Şubat'ta bir basın açıklaması daha yaptık. Basın açıklamasında Onur'un söylediği, Şafak'ın söylediği her şeyi biz de söyledik. Basın açıklamasının içeriğine bir suçlama, bir iddiaları yok. Sadece iki arkadaşımızın, biri de benim, hazırlanmış bir döviz var, 'H…Z, K…L, Erdoğan sen bunu anlarsın' gibi bir döviz. Hiciv sanatı deyin buna, fotoğrafla eleştiri deyin. Bu herkesin en doğal hakkı böyle bir şeyi yapmak." dedi.

Yaptıkları açıklamanın ardından savcılık tarafından haklarında soruşturma açıldığını belirten ÖDP İl Başkanı Gezen, "Aynı gün üç arkadaşı sayın savcı ifadeye çağırmış. O gün polis memuru bana telefon etti. Ben de Akhisar'dan ayrıldığımı ve Manisa'ya geldiğimi, burada işlerim olduğunu söyleyerek ifade vermeye daha sonra geleceğimi söyledim. Polis memuru da, 'Pekiyi, savcıya söylerim.' dedi. Savcı, hakkımda yakalama emri çıkararak buraya talimat yazmış. Biz dün akşam meşaleli eylemdeyken eşim aradı ve eve polislerin geldiğini söyledi. Ben de eve giderek meselenin ne olduğunu sordum. Hakkımda yakalama kararı çıkarıldığı ve karakola götürüleceği söylendi. Savcının talimatı da şu: 'Ne zaman yakalarsanız, gece de olsa ben onu bekliyorum.' Akşam 21.30'da beni teslim alarak götürdüler. Savcı hazır bekliyormuş, savcının karşısına çıktık. Savcı ilk başta Birleşik Haziran Hareketi'ni bir örgüt, bir örgüte sokma, örgüt suçlaması iddiasıyla yapıldığı çok açıktı. Biz de ifade verdik. Savcı, ağır ceza hâkimini bekletmiş. Savcının yanından ağır ceza hâkimine çıktık. Tutuklanma talebiyle gönderdi. Ağır ceza hâkimi, yeniden bir sorguya başladı. Söylenmesi gerekenleri söyledik. Denetimli serbestlikle yurtdışına çıkma yasağı koyarak, tutuksuz yargılanma kararı verdi. Oradan çıktık." diye konuştu.

Birleşik Haziran Hareketi'nin doğru bir yolda olduğunu savunan Fadıl Gezen, "Toplumsal muhalefet hareketini örgütleyecek, toplumsal muhalefeti oluşturacak, sokağın örgütlenmesi üzerinden bayağı bir mesafe aldığı tespitiyle böyle bir saldırı başlatılmıştır. Bu saldırıyı asla kabul etmiyoruz. Her yerde yine söylememiz gerekenleri söyleyeceğiz. Biz hırsıza hırsız, katile katil demeye devam edeceğiz." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Gezen: Hırsıza hırsız, kalite katil demeye devam edeceğiz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER