Gezi Davası'nda yeni gelişme

Gezi davasında camiye girenlerin de bulunduğu 255 sanıklı davada müşteki, şikayetçi olmadığını belirtti, dosyadan adının da silinmesini istedi. Mahkeme, tanık olarak çağrılan ancak gelmeyen dönemin Bezmialem Valide Sultan Camii'nin imamının da zorla getirilmesine karar verdi.

Gezi Davası'nda yeni gelişme

Gezi olayları sırasında aralarında Bezmialem Valide Sultan Camii'ne girenlerin de sanıkları arasında bulunduğu 255 sanıklı davaya devam ediliyor. İstanbul 55. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya 22 sanık katıldı. Duruşmaya, iddianamede müşteki olarak gösterilen ve mahkemeye çağrılan bir otelin genel müdür yardımcısı da geldi.

Duruşmada savunmasını yapan sanıklardan Ferhat Albayrak, 5 Haziran 2013 günü Gezi'de arkadaşlarının yanına gittiğini, akşam saatlerinde döndüğü sırada Gümüşsuyu Parkı'ndan inerken yukarı doğru polislerin geldiğini, gözaltına alındığını, direnmediğini söyledi.

Halaskargazi Caddesi'nde bir otelin genel müdür yardımcısı müşteki Gürcan Tabağ da duruşmada dinlendi. Tabağ, olaylar sırasında emniyette ifade verdiğini, aynı ifadesinin geçerli olduğunu, şikayetçi olmadığını ve davaya katılmak istemediğini söyledi. Hakim, Tabağ'a ne gördüğünü, neler yaşandığını sordu. Sanık avukatları, müştekinin şikayetçi olmadığını ve davaya katılmak istemediğini söylediği için bu sorunun sorulmasının usule aykırı olduğunu belirterek itiraz etti. Hakim ve avukatlar arasında usul tartışması yaşandı. Hakim, usulde bulunduğunu, avukatların itirazlarını da tutanağa yazdıracağını kaydetti ve Tabağ'dan neler gördüğünü anlatmasını istedi.

"DOSYADAN ADIMIZI SİLİN"
Tabağ, gündüz saatlerinde otele geldiğinde giriş katında kalabalık bulunduğunu, dışarda da polislerin olduğunu anlattı. Polislerin içeridekilerini çıkardığını belirten Tabağ'a hakim, içeriden veya dışarıdan herhangi bir şey atılıp atılmadığını sordu. Tabağ, görmediğini, öyle bir şey olmadığını söyledi. Daha sonra polisin kendisini çağırdığını ve karakolda ifade verdiğini belirtti. Tabağ'ın avukatı da şikayetçi olmadıklarını, davaya katılmak istemediklerini söyledi. Avukat, "Dosyadan da adımızı silin." talebinde bulundu.

Mahkeme, sanık avukatlarının taleplerini dinledikten sonra ara kararlarını açıkladı. Sanık Onur Yener hakkında savunmasının alınması için yakalama kararı veren mahkeme, daha önce yakalama çıkan 5 sanık hakkındaki bu kararın devamına hükmetti.

İMAMI ZORLA GETİRME KARARI
Mahkeme, tanık olarak çağrılan ancak gelmeyen o dönemin Bezmialem Valide Sultan Camii'nin imamı Halil Necipoğlu ile Yaşar Tüylü hakkında zorla getirilmelerine karar verdi. Duruşma 12 Haziran'a ertelendi.

Cihan
<< Önceki Haber Gezi Davası'nda yeni gelişme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER