Gezi Parkı davasında savcı mütalaasını verdi


Ankara'daki Gezi Parkı olaylarına katılan 26 kişi hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi.

Esas hakkındaki mütalaasını veren savcı, tüm sanıkların 'terör örgütü propagandasını yapma ve terör örgütüne üye olma' suçundan beraatlarını istedi. Ancak savcı, tüm sanıkların 'kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama' suçunu işledikleri gerekçesi ile cezalandırılmalarını talep etti.

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya bazı sanık avukatları katıldı. Kovuşturmanın genişletilmesi talebi olmadığını belirten Savcı Ahmet Gökay Aktaş esas hakkındaki mütalaasını sundu.

Savcı Ahmet Gökay Aktaş, tüm sanıkların 'terör örgütüne üye olmak ve terör örgütü propagandasını yapmak' suçlarından yeterli, kesin ve inandırıcı delil bulunmadığından beraatını istedi. Bazı sanıkların 'mala zarar verme' suçunu işlediklerine dair delil elde edilemediğinden beraatlarını isteyen savcı Aktaş, bazı sanıklara yönelik 'mala zarar verme' suçunun şikayete tabi olduğu ve mağdurların da şikayetten vazgeçmesi nedeniyle suçların düşürülmesini talep etti. Savcı Aktaş bazı sanıkların 'kamu malına zarar verme' suçunu işlediğine dair yeterli, kesin ve inandırıcı delil bulunmadığından beraatlarını talep etti. Savcı Aktaş ayrıca sanık Hasan Koç'un EGO otobüsüne zarar verdiğinin tespit edildiğini kaydederek, Koç'a 'kamu malına zarar vermekten' ceza verilmesini talep etti.

Bazı sanıkların toplantı ve yürüyüşlere silahtan sayılan aletle katılmak ve görevli memura mukavemet suçunu işlediklerine dair delil elde edilemediğinden beraatlarını isteyen savcı, sanıklar Bilal Gürbüz, Umut Tektürk, Yener Çıracı, Yadigar Vuruşaner, Sıla Uzunpınar, Deniz Can Aydın, Yusuf Bahtiyar Özkan, Orhan Göre, Taner Aka, Murat Arslan, Cihan Ağtaş, Hasan Koç, Mehmet Ferit Aka, Bedirhan Şen, Doğukan Aydın, Sercan Ulu, Halil Cengiz Gültekin, Cem Lafçı, Erdem Altınkaya, Ulaş Kama ve Tayfun Tutulmaz'ın kanuna aykırı gösterilere ellerinde taşlarla katılıp, bu taşlarla kamu görevlilerine mukavemette bulundukları gerekçesi ile cezalandırılmalarını istedi.

Savcı Aktaş, ayrıca tüm sanıkların 'kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama' suçunu işledikleri gerekçesi ile cezalandırılmasını talep etti.

Sanık avukatlarına esas hakkındaki mütalaaya karşı beyanda bulunmaları için süre veren mahkeme, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

DAVA BİR BUÇUK YIL SONRA AÇILDI

Gezi Parkı olayları sırasında yapılan operasyon sonrası gözaltına alınan ve tutuklanan 26 kişi hakkında 1,5 yıl sonra 'görevi yaptırmamak için direnme, kamu malına zarar verme, kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama, mala zarar verme, silahlı terör örgütüne üye olma ve terör örgütü propagandası yapmak' suçlarından dava açılmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Gezi Parkı davasında savcı mütalaasını verdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER