Gezici'nin son anketi: 'Ekonomik kriz var, AKP ülkeyi yönetemiyor

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cumartesi, Aralık 5 2020
Gezici Araştırma Merkezi, CHP için yaptığı son anketi açıkladı. Sonuçlara göre bugün bir seçim olması halinde Meclis'e sadece AKP, CHP ve HDP giriyor. Ankete katılanların yüzde 69,7’si Türkiye ekonomisinin kötü olduğunu, yüzde 21,1’i ise iyi olduğunu söylüyor. Yüzde 41,6’sı erken seçim isterken, yüzde 41’i ise erken seçime gidilmemesi gerektiği yönünde.

14 ilde bin 896 katılımcı ile yüz yüze yapılan ankette verilen yanıtlardan çıkan sonuçları Gezici Araştırma Merkezi Başkanı Murat Gezici değerlendirdi.

Katılımcılar, “Bugün seçim olsa hangi partiye oy veririsiniz” yönündeki soruya kararsızlar dağıtıldıktan sonra yüzde 36,6 AKP, yüzde 26,2 CHP ve yüzde 10,2 ise HDP yanıtını verdi. Verilen yanıtlara göre ittifaksız halde seçimlere gidilmesi halinde yüzde 9,6 ile İYİ Parti ve yüzde 8,8 ile MHP Meclis’e giremiyor. Ali Babacan’ın DEVA Partisi’ne oy vereceklerin oranı ise yüzde 6,6 olarak çıkıyor. Yüzde 2’lik bir kesim ise diğer partilere oy vereceğini söylüyor.

AKP’ye oy vereceğini söyleyen kesimin yüzde 48’i, 44 yaş üstünü oluştururken, 18-27 yaş arasında ise AKP sadece yüzde 13,9’luk kesimden oy alıyor. 18-27 yaş arasındaki seçmenlerden yüzde 37,4 CHP’ye oy vereceğini söylerken, onu yüzde 33,3 ile DEVA Partisi izliyor.



Yeniden Refah Partisinin alacağı oyların yüzde 95’ini AKP’den alacağı görülürken bunda Fatih Erbakan soyadı ve Milli Görüş geleneğinin etki ettiği düşünülüyor. 

AKP’nin ülkeyi doğru yönetip yönetmediği yönündeki soruya ise yüzde 47,5’lik kesim “Yönetemiyor”, yüzde 40 ise “Yönetiyor” yanıtını verdi. MHP’ye oy verenlerin yüzde 41,6’sı da AKP’nin ülkeyi iyi yönetemediğini söylüyor. “Erdoğan’ın liderliğindeki yönetimi nasıl görüyorsunuz” yönündeki soruya ise ankete katılanların yüzde 38,5’i “başarılı”, yüzde 38,2 ise “başarısız” cevabını verdi

Bu haberler de ilginizi çekebilir