Giresun'da dershane ve yurda polisli baskın denetim

Giresun'da dershane ve yurda polisli baskın denetim

Türkiye genelinde özel eğitim kurumlarına polis eşliğinde baskın yapılan iller arasına Giresun da katıldı.

Dün, resmi kıyafetli polislerle birlikte Giresun Hacı Miktat Mahallesi'ndeki eski Özel İdare İş Hanı'nda yer alan Özel İkbal Anafen ve Fırat Eğitim Merkezi denetlenmişti. Bugün ise aynı ekip, Özel Yaren Erkek Öğrenci Yurdu'nu denetledi.

Dershanenin kapıları Giresun Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kontrol altında tutuldu. Denetlemeye Giresun Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ile Sosyal Güvenlik Kurumu ekiplerinden oluşan komisyon katıldı. Komisyonda yer alan ekipler, yaklaşık 4 saat boyunca bilgisayar, belge ve evrakları kontrol edip, yöneticilere çeşitli sorular yöneltti.

Denetim sonrası açıklama yapan kurum avukatı Serkan Özdemir, ülkenin içinde bulunduğu sürece dikkat çekerek, asıl yapılması gerekenler yerine bir algı için kurumlara baskı yapıldığını söyledi. Avukat Özdemir, "Denetime sıkça tabi tutulan kurumumuz, önemli başarı hikayelerine sahip. Ayrıca bu denetim öğrencilerimiz, velilerimiz ve kurumumuzca yadırganmakta. Zira ülkenin geçtiği bu süreçte asıl yapılması gerekenler yerine bu tür algılarla kurumlara baskı yapılmakta. Özellikle Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararı sonrasında ve kayıt sürecinde öğrenciler nezdinde bir itibar kaybı oluşturup, bu kurumların zafiyete uğraması amaçlanıyor. Denetim yapan kamu görevlilerine sorduğumuzda aynı mahiyetteki öğrenim kurumlarında bir denetimin gerçekleşmediğini öğrendik. Dolayısıyla bu denetimler ayrımcılık ve nefret suçuna bir adım olarak algılanmakta. Yine eğitim devam ederken yapılan denetimler de yasal olarak izni olan bu kurumlardaki denetimler eğitim ve öğretimi engelleme suçunu ortaya çıkarmakta. Biz bu denetimleri sağlıklı bulmuyoruz. Bu tür baskıların sonuç vermeyeceğini ve eğitimcilerin şevkinin kırılmayacağı düşüncesindeyiz." dedi.

Kendilerine 500 civarında soru yöneltildiğini belirten FEM Dershanesi Müdürü Bekir Kurt, denetim sonrası tutanak tutan ekiplerin binadan ayrıldığını söyledi.

Kurumun avukatlarından Mustafa Şeker de gerçekleştirilen denetimlerin teftiş sınırını aştığına değinerek, eğitimin devam ettiği esnada polis eşliğinde yapılan denetim ile eğitim ve öğretim hakkının engellenmesi suçu işlendiğini ifade etti.
CİHAN
<< Önceki Haber Giresun'da dershane ve yurda polisli baskın denetim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER