Giresun 'Kültür Günleri' etkinliğine ev sahipliği yaptı


Kaynak Kültür Yayın Grubu ile Giresun Kadınlar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (GÜLFEM) tarafından düzenlenen 'Kültür Günleri' başladı. Palmiye Düğün Salonu'nda başlayan etkinlik her yaştan çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.

Vatandaşlar yazarlarla buluşup kitaplarını imzalattı. Ayrıca seminerler, kitap stantları, resim sergisi ve kermesle beraber tam bir kültür şenliği yaşandı. Sabah saatlerinde başlayan programa katılım yoğun oldu. Salonun dolması üzerine vatandaşların bir kısmı konferansları ayakta dinledi. Program çerçevesinde konferanslar, fotoğraf ve hat sergileri, kitap ve okur buluşmaları, imza günleri ve kermesler yapıldı. Programda Kaynak Kültür Yayın Grubu bünyesindeki 12 tane yayınevi ve Zaman Yayınevi davetliler arasındaydı. Program, Peygamber Yolu Derneği Başkanı Eğitimci Yazar Ali Demirel' in 'İffet Ya Hu' konulu konferansıyla başladı. Yaklaşık 1,5 saat süren konferans büyük bir ilgiyle takip edildi. Program kapsamında İlahiyatçı Yazar Dr. Reşit Haylamaz 'Gönül Tahtımızın Eşsiz Sultanı Peygamber Efendimiz (s.a.v)', Samanyolu Tv Haber Spikeri Kemal Gülen 'Camın Arka Yüzü' ve Hira Paneli, 'Hizmet Okumaları' seminerleriyle son bulacak.

Kaynak Kültür Yayın Grubu Bölge Temsilcisi Fuat Ataş , Giresun'da ilk defa düzenlenen 'Kültür Günü'nün beklenilenin üzerinde bir ilgi gördüğünü belirterek, "Programla gelen okurlarımız, yazarlarıyla buluşup söyleşi imkanı elde ettiler. Gelecek yıl için de böyle bir etkinliğin yapılması için talepte bulundular." dedi.

Programın açılış konuşmasını yapan GÜLFEM Derneği Başkanı Didem Kitapçı da eğitim ve kültür alanına katkıda bulunmak amacıyla yola çıktıklarını belirterek dernek olarak faaliyetlerine devam ettiklerini söyledi. Dernek olarak birçok etkinlik düzenlediklerini ifade eden Kitapçı, Giresun'un kültür günleri programı çerçevesinde çok sayıda önemli ismi ağırlayacağını kaydetti.

Programın ilk oturumunda konuşan eğitimci yazar Ali Demirel, kadınların ve erkeklerin iffetini korumaları ve namazın önemini konularını anlattı. Demirel, "Cenab-ı Hakkın Adem oğluna bayan erkek fark etmez iki tane beden vardır. Etten, kemikten oluşan malum. Ona iyi bakmak lazım. Bu üzerimizdeki elbiselere benzer. Elbiseler eskir, insan vücudu eskimiyor mu, eskiyor. Saçlar gidiyor, ağarmaya başlıyor. Hastalıklar başlıyor, artık öyle bir zaman geliyor ki insan vücudu da eskiyor. Cenab-ı Hak tarafından melek geliyor. Şöyle bir kapınızı çalıyor. 'Ben geldim' 'Sen kimsin?' 'Ben Azrail.' 'Bir dakika daha bizim çocukları everecektik, daha sonra mı gelseydin, daha Cevşen okuyacaktık.' Ama yok artık bitti, ne diyorlar; 'Daha karpuz kesecektik' Mana büyükleri der ki, 'Azrail Aleyhisselamın gelişi, kapıyı çalması, erkeklerin ayak baş parmaklarında kıl vardır ya, onu çektiğin zaman nasıl acır? derler ki işte ölümün acısı bu kadardır. O acı şu demektir 'Ben geldim' en az acı bu. Artış olmasını biz kendimiz düşünelim." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Giresun 'Kültür Günleri' etkinliğine ev sahipliği yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER