BM: Suriyeliler ısınmak için giysilerini yakıyor
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Şubat 21 2020
BM‘ye göre Suriye’nin kuzeybatısında çatışma ve saldırılardan kaçan siviller soğukta ısınmak için giysi ya da eşyalarını yakıyor. Bölgeden kaçan 900 bin sivilin üçte ikisi çocuk.
BM ve yardım kuruluşları Suriye’nin kuzeybatısındaki operasyonlar ve Suriye rejimi ile muhalif cihatçı gruplar arasındaki çatışmalar yüzünden sivillerin durumunun giderek kötüye gittiğine dikkat çekti.
BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) Sözcüsü Jens Laerke Cenevre’de yaptığı açıklamada, Suriye’nin kuzeybatısında, yerini yurdunu terketmek zorunda kalan sivillerin bir kısmının soğukta yaşam mücadelesi verdiğini söyledi. Sivillerin acil durumlarda ısınabilmek için giysi, evlerinden kurtarabildikleri mobilyalar ya da eşyaları yaktığını belirten Laerke, Aralık ayından bu yana Suriye’nin kuzeybatısında yerini yurdunu terk etmek zorunda kalan 900 bin kişinin yaklaşık üçte ikisinin 18 yaşın altında olduğuna dikkat çekti.
Uluslararası yardım kuruluşu Malteser’in Ortadoğu bölgesi yöneticisi Janine Lietmeyer ise Köln’de yaptığı açıklamada, İdlib ve Halep’in batısındaki sivillerin çatışmalar ve hava saldırıları yüzünden kaçma şansının olmadığını, zira Türkiye sınırının kapalı olduğunu belirtti.
Malteser’in verdiği bilgiye göre son haftalarda çatışmaların yakınındaki iki hastane tahliye edildi. Malteser iki Suriyeli partner yardım kuruluşu ile birlikte rejim muhaliflerinin kontrol ettiği bölgelerde hastane ve sağlık kuruluşları ağı işletiyor.
"Dur denilmezse bu insanlar donacak, ölecek"
Malteser’in Ortadoğu Bölgesi yöneticisi Lietmeyer insanların acısının giderek daha trajik hale geldiğini söyleyerek, olumsuz koşulların özellikle çocuklar, kronik hastalar ve yaşlıları etkilediğini kaydetti. Lietmeyer, "Çok açık söylemek gerekirse, çatışmanın tarafları ve uluslararası toplum buna dur demezse bu insanlar donacak ve açlıktan ölecek" dedi.
Suriyeli sığınmacılara yardım eden bir başka kuruluş olan Bonn merkezli "Help"in&nb
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vize uygulamasını kaldırıyor2.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi3.Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netleşti! İşte o anlar!4.Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvara test yaptırmıştı!5.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?
6.Kara para soruşturması saraya uzandı: Erdoğan'ın danışmanı şüpheli olarak...7.Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle bir dönemde düşündürücü...'8.Adli Tıp sonuçları pozitif çıkan Sadettin Saran özel bir laboratuvara test verdi!9.11. Yargı paketi tamam 50 Bin Mahkuma af geliyor: Siyasiler hariç10.TBB Başkanı Sağkan'dan Sadettin Saran tepkisi: 'Hukuka aykırı'

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vi...

Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik kriz...

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...

Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvar...

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?


