Gizli bir el devrede mi: ‘Belediyelere ‘Çok Gizli’ damgalı yazı gönderiliyor’

İstanbul seçimleri için oluşturulan kafa karışıklığı havası üzerine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “İlçe Belediye Başkanlarını Büyükşehir Belediye Başkanı atasın” önerisi ortaya atmıştı Sarayda tartışılan bu öneri sonrası ilginç iddialar ortaya çıkmaya başladı

SHABER3.COM

Sözcü yazarı Saygı Öztürk Belediye Başkanları ile ilgili başlatılan tartışmalara yönelik bir yazı yazdı. Bahçeli'nin ortaya attığı tartışmaya değinen Öztürk , “Bu öneri, ilk kez 2004 yılında dönemin Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak tarafından gündeme getirilmişti” diyor.

Belediyeler Birliği olarak hazırlanan teklifin, dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan başkanlığında Ankara'da tartışıldığı ve kabul gördüğünü söyleyen Öztürk, “O tarihteki İstanbul ilçe belediye başkanları bu öneriye blok olarak karşı çıktı ve düzenleme yapılamadı” diyor.


Saygı Öztürk yazısında ilginç bir iddiayı da dile getiriyor. İstanbul'da CHP'den Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilen Ekrem İmamoğlu'na mazbatasının verilmesinin geciktirilmesi  belediye içinde de değişik söylentilere yol açtığını belirten Saygı Öztürk, bu konuda sahte belgelerin ortalıkta dolaştığını ifade ediyor.

“Çok Gizli”, “Kişiye Özel” damgalı, Cumhurbaşkanı'nın adı kullanılarak, imzası monte edilerek düzenlenen sahte belgenin dolaşımda olduğuna dikkat çeken yazar, sözlerini şöyle sürdürüyor:

“Yazı, belediyenin ‘Operasyon amirlerine’ gönderilmiş ama belediyelerde böyle amirlikler yok. ‘Genel merkezden, kriptolu telefonlarınıza onay mesajı gelene kadar’ deniliyor. Oysa… Belediye personelinde kriptolu telefon olmaz. İhale bilgileri, usulsüz evraklar, tapu kadastro bilgi ve belgeleri yok edilmesi isteniyor. Ama Devlette belge kaybolmaz. TÜRGEV, TÜGVA, Ensar vakıflarına devredilen bina, nakdi ödemeler, bilgi ve belgelerinin genel merkeze teslim edilmesi de isteniyor. Dahası, verilen tüm görevleri yerine getirenlere hiçbir suretle ‘yargı ve ceza kanunlarına maruz kalmayacağı’ belirtiliyor. Doğrusunu yazmak görevimiz. Siz, yazıda konusunu yorumlayın ama Cumhurbaşkanı imzasıyla böyle bir yazı yazılmayacağını da biliniz.”
<< Önceki Haber Gizli bir el devrede mi: ‘Belediyelere ‘Çok Gizli’... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER