Göçebe Kartal krizi fırsata çevirdi

Vodafone Arena için geri sayıma geçen Beşiktaş, İnönü Stadı’nın yıkılmasından bu yana iç saha maçlarını altı farklı yerde oynadı. Fakat krizi fırsata çevirdi. Emanet statlarda çıktığı 66 maçtan 39’unu kazandı. 16 maçta ise berabere kaldı.

Açılış tarihini böyle duyurdular

Takvimler 11 Mayıs 2013'ü gösterdiğinde Beşiktaşlılar için tarihi bir gün yaşanmıştı. Türk futboluna 66 sene hizmet verdikten sonra yıkılmasına karar verilen İnönü Stadyumu, kapılarını son kez taraftara açmıştı.

 Beşiktaş, o günkü rakibi Gençlerbirliği'ni 3-0 mağlup ederek stadına veda etti. Kartal, bu hafta yeni stadı Vodafone Arena'ya kavuşacak ama aradaki 3 yıl boyunca takım adeta göçebe hayatı yaşadı.

Konya'da iç saha maçı!

Beşiktaş, üç sezonu evinden uzakta geçirdi. Bu süreçte, iç saha maçlarını tam altı farklı statta oynadı. 2013-14 sezonunda Atatürk Olimpiyat Stadı ile Kasımpaşa'nın kullandığı Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda rakiplerini ağırladı.

Sonraki iki sezonda ise Olimpiyat'ın yanı sıra Başakşehir Fatih Terim Stadı Kartal'ın yuvası oldu. Ayrıca bu süreçte kulüp, Osmanlı, Konya ve Sarıyer Yusuf Ziya Öniş statlarını da ‘ev sahibi' sıfatıyla kullandı.
 
Performan Değişmedi

Siyah-Beyazlı takım İnönü Stadı'nın yıkılmasından bu yana Süper Lig, Türkiye Kupası ve Avrupa kupalarında 66 resmi iç saha maçı oynadı. Bu maçları farklı statlarda ve daha az seyirci önünde oynamasına rağmen iyi bir performans gösterdi. 

Kartal 66 maçtan 39'unu kazanırken 16 maçta berabere kaldı, 11 maçta ise yenildi.

İnönü'de ne yapmıştı?

Beşiktaş, yıkılan İnönü Stadı'nda çıktığı son 66 müsabakada ise 38 kez kazanmış, 16 kez berabere kalmış, 12 kez ise sahadan boynu bükük ayrılmıştı. 

Kartal'ın, İnönü'deki son 66 iç saha maçında gösterdiği performans ile stadı olmadığı zaman oynadığı 66 maçtaki performansı arasında hemen hemen fark yok. Hatta stat krizi yaşadığı dönemdeki galibiyet sayısı bir fazla.

Kaynak: Özgür Düşünce


<< Önceki Haber Göçebe Kartal krizi fırsata çevirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER