Gökbaş: Ek ders ücretlerinde artış ve adil ek gösterge istiyoruz


Aktif Eğitimciler Sendikası Osmaniye Şube Temsilcisi Bünyami Gökbaş, ülke ve toplumun geleceği adına önemli görevlerden birini ifa eden öğretmenlerin, maddi gelir ve özlük hakları konusunda adaletsiz uygulamalar yüzünden mağdur olduğunu söyledi. Gökbaş, "Öğretmenlerin mağduriyetlerinin giderilmesi için ek göstergelerinin 3600'e yükseltilmesi ve yıllardır yerinde sayan ek ders ücretlerinde yüze 100 oranında artış yapılması gerekmektedir." dedi.

Aktif Eğitim-Sen olarak, öğretmenlerin bu konudaki talep ve önerilerini, resmi bir yazı ile başta MEB olmak üzere ilgili bakanlıklara ilettiklerini ifade eden Gökbaş, "Taleplerimizin hayata geçmesi için ülke genelinde yürüteceğimiz kampanyaya, bütün öğretmenlerimizden ilgili yerlere ve tüm milletvekillerine e-dilekçe göndererek ve kamuoyunun dikkatini çekmek amacıyla kokart takarak destek vermelerini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Eğitim-öğretim sürecinin doğru yönetilmesi ve sürdürülmesi, ülkedeki insan onurunun gerektirdiği hak ve özgürlüklerin devlet-millet kaynaşmasının ve sosyal adaletin sağlanması, toplumsal barışın tesis ve temadisi gibi üst düzey hedeflere ulaşılmasına katkı sağlayacağını belirten Gökbaş, "Bu noktada eğitim-öğretim sürecinin başarılı olmasını sağlayacak kuşkusuz öğretmenler ve diğer eğitim çalışanlarıdır. Ülkemizde eğitim alanında çalışanlar, OECD ülkelerindeki eğitim çalışanlarına göre daha fazla çalışmalarına rağmen onlardan daha düşük ücret almaktadırlar. Öğretmenlerin ve diğer eğitim çalışanlarının mesleki motivasyonları, toplumdaki saygınlık ve mesleki verimliliklerinin arttırılması için özlük haklarında iyileştirme yapılması gerekmektedir." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Gökbaş: Ek ders ücretlerinde artış ve adil ek gösterge... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER