'Gökçek çatı adayı olmaya çalışıyor' iddiası

Tayyip Erdoğan'ın, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ve eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in tartışmasına müdahale ettiği iddia edildi. Erdoğan'ın, söz konusu tartışma sonrası Gökçek'i aradığı ileri sürüldü.

SHABER3.COM

Cumhuriyet'ten Emine Kaplan'ın haberine göre MHP'nin, Erdoğan'ın ‘metal yorgunluğu' gerekçesiyle istifa ettirdiği eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in adını gündeme getirmesi, AKP'de bir heyecan oluştursa da bir risk olarak görülmüyor.

MHP'nin bu hamlesinin risk olarak görülmemesinde Gökçek'in kazanamayacağı ve Erdoğan'a rağmen bir yarışa girmeyeceği gözleminin etkili olduğu dile getiriliyor. Ancak yine de Gökçek'i tahrik edecek açıklamalardan kaçınılması için hassas bir süreç yürütülüyor.

Özellikle AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ile Gökçek arasında yaşanan polemiğin ardından parti yöneticilerinin, açıklamalarında dikkatli olmaları ve polemiğe girmemeleri yönünde uyarıldığı belirtiliyor. AKP kulislerinde, Erdoğan'ın Yazıcı ile yaşadığı polemik sonrasında Gökçek ile görüştüğü kaydediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önceki gün yaptığı "Melih Bey, benim 94'ten beri yol ve dava arkadaşım. Bu yol ve dava arkadaşlığımızda bugüne kadar beraber geldik. Bundan sonra da beraber gideceğimizi zannediyorum" açıklamasının da bu anlamda önemli olduğuna dikkat çekiliyor. Gökçek'in MHP'nin teklifini fırsata çevirerek iki partinin Ankara'dan ‘ortak adaylığı'na oynayabileceği, bunun koşullarını zorlayabileceği dile getiriliyor.
<< Önceki Haber 'Gökçek çatı adayı olmaya çalışıyor' iddiası Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER