Gökçek yine Saadet Partisi'nin bayrak ve afişlerini toplattırdı!

Melih Gökçek, Saadet Partisi'nin bayrak ve afişlerini toplattırdı.

Gökçek yine Saadet Partisi'nin bayrak ve afişlerini toplattırdı!

Büyük Birlik Partisi ile ittifak yapan Saadet Partisi’nin yarın Ankara’da yapacağı ve 550 vekilini Türkiye’ye tanıtacağı program öncesi, şehrin ana arterlerinde parti tarafından gerçekleşen bayraklama çalışmasına Ankara Büyükşehir Belediyesi izin vermedi.

Bütün yasal izinlerin alınmasına rağmen Belediye’nin Zabıta Ekipleri, Konya Yolu üzerindeki bayrakları bu gün sabah saatlerinde sökerek topladı.

Geçtiğimiz ay Saadet Partisi'nin Ankara'nın Mamak ilçesinde bulunan seçim karargâh binasının afiş ve posterleri Melih Gökçek'in hukuksuz emriyle Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri tarafından indirilmesinin ardından bugün yine Saadet Partisi'nin pazar günü Ankara'da yapacağı Aday Tanıtım Şöleni'nin afişleri, parti bayrakları belediye ekipleri tarafından apar topar indirildi. 

Saadet Partisi tarafından Aday Tanıtım Şöleni için asılan afiş ve bayraklar Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerine verilen emirle bir bir toplattırıldı. Parti bayraklarının belediye ekiplerince toplanması vatandaşlar tarafından fotoğraflandı. Sosyal medyaya düşen görüntüler büyük tepkilere neden oldu. Partililer tarafından da sert tepki verilen görüntüler karşısında belediyeye binlerce tepki yağdı. Hukuki sürecin başlatılacağı olayda Ankara'yı parsel parsel satan Ak Parti Belediye Başkanı Melih Gökçek'in her seçimde uyguladığı tahammülsüzlük yeniden ivme kazandı. 

 MAHKEMEYE TAŞINACAK

Saadet Partisi Ankara Karargah Başkanı Yusuf Ayaz, yaşananlara sert tepki göstererek, olayı önümüzdeki hafta içinde mahkemeye taşıyacaklarını kaydetti. Saadet Partisi’nin bayraklarına dahi tahammüllerinin olmadığına işaret eden Ayaz, yarın Ankara Arena’da gerçekleşecek olan Aday Tanıtım Şöleni için şehrin ana arterlerinde bayraklama çalışması yaptıklarını ve Konya yolu üzerindeki bayrakların bu sabah itibariyle Zabıta ekipleri tarafından  verilen talimatlarla söktürüldüğünü dile getirdi.

10 Mart itibariyle Yüksek Seçim Kurulu’nun tüm bu çalışmalara izin verdiğini eğer gerekirse de YSK’nın izniyle bu bayrakların kaldırılması gerektiğini ve Büyükşehir Belediyesi’nin buna yetkili olmadığını da kaydeden Ayaz, “Kim ne yaparsa yapsın, kem ne söylerse söylesin Saadet Partisi, en güçlü şekilde gelerek, ülkedeki bütün kötülüklere, bütün yanlışlara dur diyecek Allah’ın izniyle” dedi.  

Kısa bir süre öncede Saadet Partisi'nin Ankara Mamak'ta bulunan seçim karargâh binasının cephesinde bulunan Erbakan posteri ve parti bayrağı parçalanarak Melih Gökçek tarafından indirtilmiş parti tarafından yapılan basın açıklaması ve eylemle protesto edilerek suç duyurusunda bulunulmuştu. 
 





Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER