Gökhan Gönül: Fenerbahçe'de ikincilik başarı sayılmaz


Fenerbahçeli Gökhan Gönül, Fenerbahçe'de ikinciliklerin başarı sayılmayacağını söyledi.

Fenerbahçe Dergisi'ne açıklamalarda bulunan tecrübeli oyuncu, futbola kaleci olarak başladığını belirterek, "Bursa Yolspor'da kaleci olarak başladıktan sonra bir gün seçmeler vardı. O gün de seçmelere çok kaleci gelince, hoca beni kaleden alıp oyuncu yapmıştı. Ortaya koyduğum performanstan sonra Hoca bana, 'Sen hiç kaleci olma direk oyuncu ol' dedi. Sonra da kaleden çıkıp 14-16 yaş grubunda libero olarak futbola başladım." ifadelerini kullandı.

Bursa Yolspor'da orta saha ve forvette oynadığını, sonra Gençlerbirliği Oftaş'a transfer olduğunu da belirten Gökhan Gönül, "Orada 3. Lig'de şampiyonluk yaşadık. Ardından 2. Lig'de şampiyonluk yaşadık. Bu sezonlarda devamlı orta sahanın sağında oynuyordum. 3-5-2'nin sağında oynuyordum. Sonra 2. Lig A kategorisinde şampiyon olup yılın futbolcusu seçildiğim sezonda da aynı orta sahanın sağında oynadım. Fakat takımımızda bir cezalı veya sakat olduğu zaman sağ bek pozisyonuna geçiyordum. Fenerbahçe'ye transfer olduğum zaman da Brezilyalı ünlü teknik adam Arthur Zico beni sağ bek olarak değerlendirdi ve bugünlere geldim." dedi.

Kendisine sorulan 'Gelecek seneden itibaren yabancı sınırı Türk futbolunda kalktı. Bu konu hakkında neler düşünüyorsun?' sorusuna ise yıldız oyuncu, şu cevabı verdi:

"Türkiye'de bir sene önce alınmış bir karar vardı, 6 yabancı sahada yer alıyordu. Dediler ki bunu Türk futbolunun geleceği için yaptık. Ardından Türk futbolunun geleceği için yabancı sayısı 5 oldu. Şimdi 1 sene geçmeden yine aynı şeyi söyleyerek Türk futbolunun geleceği için yabancı sınırını kaldırıyoruz. Bence bazı şeyleri planlayıp öyle karar almalıyız. Neyin ne olduğunu görmeden hemen radikal kararlar alıyoruz. Tabii ki yabancı oyuncu gelsin Türk futbolcusunun bu olayda bir zarar göreceğini düşünmüyorum. İyi futbolcu her zaman iyi futbolcudur. Yeteneğiniz varsa kulübün de size ihtiyacı varsa aynı kalitedeki iki oyuncudan mantıklı olarak Türk olanını seçersiniz. Dünya kadar bonservis parası vereceğimize Türk oyuncuyu tercih etmek daha iyi. Türk oyuncusuna 1 verecekken yabancıya 3 verip getirmek bana çok yersiz geliyor. Ama dediğim gibi aynı kalitedeki futbolcular için söylüyorum."

"DİRK KUYT'IN GİDİŞİ BİR KAYIP"

Fenerbahçe'de sezon sonunda takımdan ayrılacak Dirk Kuyt'ın gidişini kayıp olarak gördüğünü ifade eden Gökhan Gönül, "Ben 8 senedir Fenerbahçe'deyim. 15 senedir de bu işin içerisindeyim. Onlarca futbolcu gördüm. Hepsi birbirinden yetenekliydi. Kuyt sadece yetenekli değil tam bir profesyonel. Antrenmanda çalışması gerekiyorsa çalışan, dinlenmesi gerekiyorsa dinlenen. Antrenmandan önce kendisine kattığı şeyleri salonda çalışan. Kuyt ile aynı mevkide farklı yetenekteki oyuncular olabilir. Ama Kuyt eksiğinin üzerine giden, devamlı çalışan bir arkadaşımız. Bu sezon sonunda takımımızdan gidişini de kayıp olarak görüyorum. İlerlemiş yaşına rağmen 3 sezondur burada neler yaptığını hepimiz biliyoruz. Onunla oynamak bir zevk."

LİGİN GELECEĞİ İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİ

Tecrübeli futbolcu, Süper Lig'deki şampiyonluk yarışı hakkında yaptığı değerlendirmede ise "Fenerbahçe oynadığım kulüp diye söylemiyorum. 10 senedir hemen hemen 1 sene haricinde hep şampiyonluğa oynamış. 1 puan ya da yarım puanla şampiyonluğu kaçırmış ya da şampiyon olmuş. Diğer büyük takım olarak adlandırdığımız takımlar ise bir sene şampiyon olduktan sonra 3. olmuşlar 4. olmuşlar." diyerek şöyle devam etti:

"Fenerbahçe her zaman şampiyonluğa oynayarak hep istikrarını korumuş. Fenerbahçe'de ikincilikler başarı sayılmaz. Böyle büyük camiada oynuyorsanız hedef hep şampiyonluktur. Biz de futbolcular olarak herkesten fazla istiyoruz şampiyonluğu. Elimizden ne geliyorsa onu da yapıyoruz. Bu sezon içeride çok maç kaybettik. Kötü oynayarak değil. Akhisar ve Trabzonspor gibi farklı kazanacağımız maçlarda puan kayıpları yaşadık. 'Topun canı vardır' derler olmayınca olmuyor. Benim sağ bek olarak Akhisar maçında 2 tane net pozisyonum vardı.

4. Yıldız için de elimizden gelen her şeyi yapacağız. Taraftarımız emin olsun ki onlar üzülüyorsa biz 5 kat üzülüyoruz. Takımımızdaki her oyuncu çok karakterli. Maç kaybedildiğinde sabahın 7'sine 8'ine kadar uyumayan arkadaşlarımız var. Bir sonraki maçı iple çekip taraftarımıza kendimizi affettirmek istiyoruz. O nedenle kalan maçlarımızda gelsinler bizi desteklesinler, biz onların desteğinden çok güç alıyoruz."

Gökhan Gönül, 30 yaşına geldiğini, futbolu Fenerbahçe'de bırakmak istediğini de sözlerine ekledi.
CİHAN
<< Önceki Haber Gökhan Gönül: Fenerbahçe'de ikincilik başarı sayılmaz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER