Goldman Sachs'tan TL uyarısı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Ekim 19 2020
Türkiye’de her geçen gün değeri düşen Türk lirasının geleceği merak edilirken, uluslararası yatırım bankası William Blair International’dan olumlu bir tahmin geldi. Goldman Sachs’ten ise liraya ilişkin uyarı geldi. Amerikan yatırım bankası Goldman Sachs, Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 13.25’e çıkarmasını öngördüklerini söyledi aksi durumda lirada oynaklığın geri geleceği uyarısını yaptı.
William Blair International’ı yöneten Thomas Clarke, Türk lirasına ilişkin iyimser bir tahminde bulundu. Thomas Clarke, Türk parasının değer kazanacağını öngördüğünü söyledi. Clarke, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) para politikasını sıkılaştırma konusunda istekli göründüğünü, bu nedenle lirada uzun vadeli yatırım pozisyonunu artırdığını ifade etti.
Türk lirasının değerinin altında işlem gördüğünü belirten Clarke, bunun Merkez Bankası’nın enflasyonu kontrol altına almakta yetersiz kalacağı düşüncesine dayandığını söyledi.
Merkez Bankası’nın bu hafta açıklayacağı faiz kararına ilişkin tahminde de bulunan Clarke, faiz artırımı beklemediğini ifade etti. Ancak Clarke, Merkez Bankası’nın yakın geçmişte izlediği “ultra güvercin” politikaya dönüşün de mümkün görünmediğini ifade etti.
Amerikan yatırım bankası Goldman Sachs’ten ise uyarı geldi. Goldman Sachs, Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 13.25’e çıkarmasını öngördüklerini söyledi aksi durumda lirada oynaklığın geri geleceği uyarısını yaptı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Rezan Epözdemir, Terim'e neden 5 buçuk milyon TL transfer etti?2.14 yıl sonra yeni operasyon kararı!3.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?4.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'5.Kamu personeline nefret operasyonu: 8 ilde 20 kişi hakkında gözaltı kararı
6.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”7.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!8.Sadettin Saran gözaltındayken, Ali Koç'tan başkanlık çıkışı9.Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!10.OYAK'ta neler oluyor? Üyeler deprem yardımları tutarsız olunca hesap sordu!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







