Göle'de silahlı saldırı oldu, HDP'liler 'katil devlet' diye slogan attı


Ardahan'ın Göle ilçesinde bir sivil minibüse silahlı saldırı düzenlendi, 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Saldırıdan AK Parti'yi ve devlet kurumlarını sorumlu tutan HDP'liler, ilçe merkezinde oturma eylemi yaptı. Ardahan Valiliği ise saldırının teröristler tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı.

Koyunlu köyünde ikamet eden Hakan Alkan ve beraberindekiler, iddiaya göre bugün öğleden önce minibüsle ormanlık alana pikniğe gitti. İçinde 5 kişi olan minibüse ormana girdikten sonra silahlı saldırı gerçekleştirildi. Minibüse yaklaşık 15 kurşun isabet etti. Minibüste bulunan Kamber Morkoç (65) kaldırıldığı Ardahan Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Sabri Morkoç ise ağır yaralı Erzurum'a sevk edildi. Olayda, ismi öğrenilemeyen bir kişi daha yaralandı.

İlçede gerginliğe sebep olan olayın sorumlusunun AK Parti ve devlet olduğunu belirten HDP'liler, Göle ilçe merkezinde oturma eylemi düzenledi. HDP İlçe Başkanlığı önündeki eylemde 'Katil devlet hesap verecek' diye slogan atıldı. Eyleme HDP Ardahan Milletvekili Taşkın Aktaş ve HDP İl Başkanı Ergün Koç da katılarak birer konuşma yaptı.

Otuma eyleminde konuşan HDP İl Başkanı Ergün Koç, operasyona gönderilen güçlerin acilen bölgeden çekilmesini istedi. Olayda 1 kişinin şehit olduğunu, 1 kişinin de yaralandığını ifade eden Koç, şöyle devam etti: "Bunu yapanları, bunun sorumlularını şiddetle kınıyoruz. Bu tür çatışma ortamını yaratan, bu tür olayları şiddetle, lanetle kınıyoruz. AKP'nin tekrardan çözüm süreciyle ilgili müzakere başlatması halkımızın temennisidir. Operasyonların bir an önce durdurulması ülke genelindeki tüm operasyonların bir an önce durdurulması, halkımızın da bu temelde istenimlerine yanıt verilmesini bekliyoruz. 'Yaşasın demokratik mücadelemiz, yaşasın barış mücadelemiz, yaşasın, halkların kardeşliği' diyorum."

SEÇİM SONUCUNU İÇLERİNE SİNDİREMEDİLER İNTİKAM ALMAK İSTİYORLAR

HDP Ardahan Milletvekili Taşkın Aktaş ise şunları söyledi: "Hepimiz biliyoruz ki Ardahan bölgesi özellikle Göle bölgesi barışın egemenlik sürdüğü bir bölgedir. Burada hiçbir zaman bir çatışma herhangi bir olay yaşanmamıştır. Ama 8 Haziran'dan sonra Göle halkının vermiş olduğu iradeyi içine sindiremeyenler, bu işi kabullenemeyenler, bu verdiği karardan dolayı Göle halkına gözdağı vermeyi, sindirmeyi, onları korkutmak için 3 gündür anlam verilmeyen bir operasyon hazırlıkları içindeler. Biz bunu bütün yetkililerle görüşmemize rağmen, olacakları kendilerine 3 gündür söylememize rağmen maalesef bugünkü üzücü hadiseyi tekrar hepimiz yaşadık. Onun için ben buradan seslenmek istiyorum. bir Ardahan milletvekili olarak. AKP'nin içine sindirdiği seçim sonucunu maalesef şu andaki idareciler bu işi içine sindiremiyor. Bunlar hala 7 Haziran'ın intikamını almak için bu bölgedeki halkı sindirmek için burada bir operasyon hazırlığına başladılar. Ben yetkililere sesleniyorum, çok acil bir şekilde bu operasyonun durması lazım. Bu operasyonun hiç kimseye bir katkısı yoktur. Biz Göle halkı olarak, Ardahan halkı olarak 7 Haziran'da kardeşliği, barışı, demokrasiyi Göle halkı olarak kanıtlamışız. Bizim kimseyle herhangi problemimiz yok. İstirham ediyorum kendilerine, istirham ediyorum en acil bir şekilde kimse bu yetkililere, AKP yetkililerine de söylüyorum. Bu bölgeden askeri birliklerin çekilmesini ve bu bölgeye huzurun gelmesini istiyoruz. Eğer bu işler bu şekilde devam edecekse biz Göleliler olarak, Ardahanlılar olarak, halk olarak ne gerekiyorsa yapacağız. Şunu söylüyorum: Eğer en kısa sürede askerler oradan çekilmezse biz halk olarak orada gideceğiz bu çatışmanın arasında kalkan olarak orada bulunacağız."

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Ardahan Valiliği, olayla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, sivil minibüsün teröristler tarafından silahla tarandığı, 2 kişinin yaralandığı, 1 kişinin hayatını kaybetti ifade edildi. Valilik açıklaması şöyle: "Göle Belediyesi'nin içme suyu depolarının bir kısmı Erzurum ili Şenkaya ilçesi İnceçayır mevkiinde ormanlık alanda bulunmaktadır. 09.07.2015 günü öğle saatlerinde su kesintisini gidermek için bölgeye giden belediye ekiplerine bir grup bölücü terör örgütü mensuplarınca müdahale edilmiş, su kesintisini kendilerinin yaptıklarını beyan ederek arızanın giderilmesini engellemişlerdir. Belediye personeli serbest bırakılmış ancak araca el konulmuştur. Olayın öğrenilmesiyle birlikte kesintiyi gidermek ve aracı almak için olay mahallinin Erzurum ili sınırları içerisinde olması nedeniyle Erzurum Valiliği'yle irtibata geçilmiş ve güvenlik güçlerince operasyon başlatılmıştır. Alınan ilk bilgilere göre, operasyon sırasında el konulan belediye aracı olay yerinde yakılmış vaziyette bulunmuştur. Ancak 12.07.2015 günü olay yerindeki araç ile ilgili olay yeri incelemesi yapıldığı esnada jandarma görevlilerine terör örgütü mensuplarınca ateş açılmış, açılan ateş sonucunda olay yerine nasıl geldiği tam olarak tespit edilemeyen sivil bir araç teröristlerin açtığı ateşin hedefi olmuş ve araç içerisinde bulunan 4 kişiden 2'si yaralanmış, yapılan tüm müdahalelere rağmen 1 vatandaşımız vefat etmiştir. Olay ile ilgili gelişmeler kamuoyu ile paylaşılmaya devam edilecektir."

katil-devlet-diye-slogan-atti-1816539.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Göle'de silahlı saldırı oldu, HDP'liler 'katil devlet'... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER