Gölette kaybolan gencin cesedi bulundu


Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde, balık tutmak için girdiği gölette botun batması sonucu kaybolan gencin cesedi bulundu.

Olay, önceki gün, Seyitaliler Köyü Arıklılar Göleti'nde meydana geldi. İddiaya göre, Arıklar Göleti'ne ağ atmak için otomobilleri ile Sakarya'dan geldikleri öğrenilen Hayrettin Yalçın (33) ile Abdullah Ümit Ortaç (26) dün akşam saatlerinde yanlarında getirdikleri 2 metrelik şişme bot ve ağlarla birlikte gölete açıldı. Havanın kararması ile başlayan şiddetli lodos ile şişme bot alabora olunca iki arkadaş göle düştü. Dalgıç olduğu öğrenilen Hayrettin Yalçın yüzerek kıyıya çıkmayı başarırken, Abdullah Ümit Ortaç ise göletin sularında kayboldu.

Olay sonrası yüzerek kıyıya çıkmayı başaran Hayrettin Yalçın, göle yakın bir evin kapısını çalarak başına gelenleri anlatıp yardım istedi. Evde bulunanlar hemen ihbarda bulundu. Olay yerine kısa sürede itfaiye, jandarma, sağlık ve AFAD ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri göletten yüzerek çıkan Hayrettin Yalçın'ı olay yerinde sağlık kontrolünden geçirdi. Olayda gölete düşen ancak yüzerek kendini kurtaran Yalçın'ın sağlık durumunun iyi olduğu belirlenince olay yerine gelen itfaiye ve AFAD ekiplerinin botuna binerek arama ve kurtarma çalışmalarına katıldı. İtfaiye ve AFAD ekiplerine botlarının alabora olduğu yeri gösteren Yalçın, daha sonra jandarma aracına alındı.

Yaklaşık 8 saat boyunca sürdürülen arama kurtarma çalışmaları sonuçsuz kalınca ekipler çalışmalara ara verdi. Çalışmalar sabah tekrar başladı ve aralıklarla bugüne kadar sürdü. Çalışmalar, öğle saatlerinde sonuç verdi. Gölette kaybolan Ümit Ortaç bulundu. Ortaç'ın cesetleri morga kaldırıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Gölette kaybolan gencin cesedi bulundu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER