Gölge oyunu heyecanı devam ediyor


'16. Uluslararası Bursa Karagöz Kukla ve Gölge Oyunları Festivali', renkli ve eğlenceli gösterilerle kentin tüm ilçelerinde seyirciyle buluşmaya devam ediyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından, Milletlerarası Kukla ve Gölge Oyunu Birliği (UNIMA) Türkiye Milli Merkezi işbirliğiyle düzenlenen '16. Uluslararası Bursa Karagöz Kukla ve Gölge Oyunları Festivali', Bursa'da eğlenceli anlara imzasını atıyor. Geleneksel Türk gölge oyunu Karagöz'ün, farklı kültürlerdeki gölge oyunlarının ve çeşitli kukla tiplerinin, çocuk ve gençlere detaylıca tanıtıldığı festival, yerli ve yabancı tiyatro topluluklarını bu yıl da Bursa'da buluşturdu. Kentin 17 ilçesinde de sanatseverlerin beğenisine sunulan festivale Bursalılar yoğun ilgi gösteriyor. Salonların hınca hınç dolduğu gösteriler, coşkuyla izleniyor. Karagöz ve kukla gösterilerinin yanı sıra atölye ve seminerlerin de meraklılarıyla buluştuğu festival, 28 Kasım Cumartesi gününe kadar devam edecek. Bugüne kadar gerçekleşen gösterilerde 7000 çocuk ve gencin keyifle takip ettiği festivalin, hafta sonuna kadar daha pek çok izleyiciye ulaşması bekleniyor.

Festivale bu yıl Almanya, Bulgaristan, Brezilya, İran, İspanya ve Rusya'dan gelen ekipler ile Türkiye'den Hayali Sükût, Çelebi Karagöz Kukla Tiyatrosu, Gölge Gösteri Sanatları Karagöz Kukla Evi, Açıkgöz Kukla Tiyatrosu, Kukla Organizasyon, Cengiz Samsun Kukla Tiyatrosu, Balakin Tiyatrosu, Hayali Kybele Kukla Tiyatrosu, Çocuk Prodüksiyon, Hakan Arısoy, Bülent Aksu, Deniz Karalar, Metin Özlen, İstanbul Kukla Tiyatrosu, Bursa Karagöz Tiyatrosu, Bursa Gölge Tiyatrosu, Oyunbaz Atölye ve Hayali Tayfun Özeren katılıyor.

CİHAN
<< Önceki Haber Gölge oyunu heyecanı devam ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER