Gömeç fasulyesi tanıtıldı


Her gün yeni ve farklı bir hizmetle toplumun huzuruna çıkan Kayseri Kocasinan Belediyesi, Gömeç fasulyesini hem tanıttı hem de misafirlerine tattırdı.

Kocasinan Belediyesi'nin ev sahipliğini yaptığı ve geleneksel hale getirdiği Gömeç Fasulyesi Tanıtım ve Tadım Töreni bu yılda Gömeç Mahallesi'nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Törende yaklaşık bin 500 kişiye Gömeç fasulyesi, bulgur pilavı, turşu, ayran, su ve ekmekten oluşan sofra kuruldu. Misafirlere program sonrasında birer paket kuru fasulye hediye edildi.

Gömeç Mahalle meydanında düzenlenen Gömeç Fasulyesi Tanıtım ve Tadım Töreni'ne AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Ak Parti Kayseri eski Milletvekilleri Yaşar Karayel, Kemal Tekden, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan, Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Abdulkadir Güneş, çok sayıda protokol üyesi, mahalle halkı ve davetli misafirler katıldı. Başkan Çolakbayrakdar, 'fasulye güzelleri' 2 kız kardeş Elif ve Zeynep'le de hatıra fotoğrafı çektirdi.

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer ise "Fasulye Türk toplumunun milli yemekleri arasındadır. Fasulyenin faydaları saymakla bitmiyor. Sindirim sistemi, böbrek ve beyin için oldukça yararlı bir besin. İçerdiği vitaminler nedeniyle vücudumuzun yapı taşları arasında diyebiliriz. Kötü kolesterolü engelliyor, stresi önleyici etkide bulunuyor. Kanser hastalığıyla mücadelede antioksidan özelliğiyle dikkatleri çekiyor. Fasulye lezzetinin yanında bir çok derde de deva oluyor." dedi.

Kayseri'nin sahip olduğu değerleri tanıtmak için özel bir gayret gösterdiklerini belirten Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, şunları kaydetti: "Yamula'nın patlıcanı, Cırgalan'ın biberi, Erkilet'in üzümü ve kedibacağı, Gömeç'in fasulyesinin daha büyük kitleler tarafından bilinmesi ve bunun ekonomik bir değer kazanması için öteden beri bir çalışma yürütüyoruz. Bu yöresel değerlerimizin de tıpkı Kayserimizin Erciyes'i, pastırması, sucuğu ve halısı gibi bilinir hale gelmesi için üreticilerimizle birlikte çalışıyor, gayret ediyor ve her türlü çalışmaları destekliyoruz. Kayseri'nin orijinal ve kıymetli ürünlerini tanıtmak için yapılan bu çabalar neticesinde ürünlerimizin ulusal ve uluslararası kamuoyunda bilinir, tanınır ve aranır nitelikte ürünler olabileceğine inanıyoruz."

Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Abdulkadir Güneş de, "Gömeç Fasulyesinin tanıtım organizasyonu belediye başkanlarımızın üreticilerine verdiği değerdir. Yöresel ürünlere önem ve destek veren Kocasinan Belediye Başkanımıza Erkilet kedibacağı, Cırgalan biberi, Yamula patlıcanına özellikle de üreticilere verdiği önemden dolayı teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kocasinan Belediyesi'nin yöresel değerlerin tanıtımı için gösterdiği gayret ve öncülüğe teşekkür eden Mahalle Muhtarı Mehmet Küçüközdemir, "Bu gayret üreticimizin büyük beğenisini kazanmıştır. Bize ve ürünümüze değer veren Başkan Ahmet Çolakbayrakdar'a teşekkür ediyoruz." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Gömeç fasulyesi tanıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER