Gonca Dergisi resim ve hikaye yarışması başlıyor!

Çocukların severek takip ettiği Gonca Dergisi’nin her yıl düzenlediği Resim ve Hikâye yarışması başlıyor.

Gonca Dergisi resim ve hikaye yarışması başlıyor!

14 yıldır geleneksel olarak düzenlenen resim yarışmanın bu yıl ki konusu “Yok Birbirimizden Farkımız.” 14 yıldır binlerce eserin yarıştığı “Gonca Dergisi Resim ve Hikâye Yarışması” heyecanı başladı. Hikâye kategorisinde konu sınırlanması bulunmazken, resim yarışmasında “Yok Birbirimizden Farkımız” Sen, ben, hepimiz biriz konulu resimler yarışacak.

Her iki dal ve kategori birincilerine 2000 TL, ikincilerine 1500 TL, üçüncülerine 1000 TL, mansiyonlara ise 500 TL ödül verilecek.

Detaylı bilgi için www.goncadergisi.com adresine bakabilirsiniz.

Gonca Dergisinde Bu Ay

Gonca Dergisi bu ay yepyeni bir köşe ile okuyucusuna merhaba diyor.  Gonca Dergisi’nin yeni köşesi “Duyduk Duymadık Demeyin” bilim, teknoloji ve kültürel haberleri Gonca severlere iletiyor. Bu köşe ile dünyada olup bitenler hakkında Gonca okurları bilgilendiriliyor.Mustafa Oğuz’un “Selam” adlı şiiri, selam vermenin ne kadar önemli olduğunu dizelere taşıyor.

Zeynep’in Günlüğü, yenilenen yüzüyle okuyucusuyla buluşuyor. Günlüğe ek olarak Zeynep’in aktivitesi, Zeynep’in mutfağı ve Zeynep’in tweeti de Gonca severlerle beraber olacak. Didem Rumeysa Sezginer’in “Ördek mi Kunduz mu” adlı ne ördek ne de kunduz olan “Ornitorengi”yitanıtan yazısı, meraklı Goncaseverlere keyifli dakikalar sunuyor. Cenab-ı Allah’ın eşsiz sanatının izlerinin peşinden gidilen yazıyla “bir Gonca severin ilginç hayvanlar notları” yer alıyor.

Erdoğan Oğultekin’in çizimiyle sayfalara taşınan “Yüzme Bilir misin?” adlı çizgi hikâye, kibrin sonunu anlatıyor. Anlatmakla kalmıyor, okuyana büyük bir ders veriyor.Nasreddin Hoca her zamanki gibi gülen yüzü ve kıvrak zekâsı ile hem güldürüp hem de düşündürüyor.

Selma Özcan, “Duymak ya da Duymamak İşte Bütün Mesele Bu!” adlı yazısında kulaktan duymayı değil gönülden duymayı işliyor,adına da duyarlılık, diyor.

Hayret Et’te ise çiftliğe genel bir vurdumduymazlık havası hâkim. “Başkası yapar!” anlayışının ne kadar kötü sonuçlar doğurabileceği çizgi hikâyede canlanıyor âdeta.Orhan Bilir’in “Tiryaki Çeşmesi” adlı hikâyesi ise gönül coğrafyamızın zenginliklerini okuyucuyla buluşturuyor. Musa Amcanın yaptıkları ve yapacakları Gonca severlere her an örnek olmaya hazır bir durumda. “Kimse Yok mu?” sesine kulak veren Musa Amca, kuyularla suyu kardeşlerine taşıyor. 

Mizah Dükkânı, birbirinden komik ve bir o kadar da temiz mizahı, sayfalarına taşıyıp okuyucusunun yüzünde tebessümü eksik etmiyor. “Eğer” de vücudumuzdaki muhteşem oran gözler önüne seriliyor.

Gezgin Abi, Gaziantep’ten el sallıyor bu ay sevenlerine. El sallamakla kalmıyor bir de dua ediyor her bir Goncasevere. 

Bu Ayın Hediyeleri

Dergi, bu ay sevenlerine Kaydırak eki ve Kitap hediye ediyor. Dergi içeriğindeki sorulara cevap verenlere ise iki adet “Animasyon Gösterisi”, iki adet “Güneş Arabası”, beş adet “Denge Oyunu” hediye ediyor.




<< Önceki Haber Gonca Dergisi resim ve hikaye yarışması başlıyor! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER