Gönüller Erzurum'da Kutlu Doğum sevinci ile coşacak


Erzurum İl Müftüvekili Celal Büyük, Kutlu Doğum Haftası'nın bu yılki ana temasının 'Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı ve Hukuku' olduğunu söyledi.

Müftüvekili, Erzurum'daki Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin 18 Nisan Cumartesi günü, Bolu Müftüsü İzani Turan'ın 'Birlikte Yaşama Ahlakı ve Hukuku' konulu konferansıyla başlayacağını açıkladı. Celal Büyük, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle makamında basın toplantısı düzenledi. Büyük, Kutlu Doğum Haftası'nın il genelinde anlamına uygun olarak dolu dolu kutlanacağını ifade etti.

Hafta nedeniyle Bolu Müftüsü İzani Turan, Bursa Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay'ın, Hz. Muhammed'in (sas) birlikte yaşama ahlakı üzerine vatandaşlara konferans verecek. Müftüvekili, programlara katılan vatandaşlara birlikte yaşama üzerine yazılı kitap ile gül hediye edileceğini ifade etti. Büyük, ayrıca Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında cezaevi ve hastanelerin ziyaret edileceğini sözlerine ekledi.

Müftüvekili Büyük, açıklamasında, Erzurum il genelinde 200'ün üzerinde camide imam açığı yaşandığını belirtti. Büyük, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın önümüzdeki aylarda 5 bin imam hatip alımı yapmasının beklendiğine vurgu yaparak, "Karayazı, Hınıs, Tekman ve Karaçoban'daki camilerimizin çoğunda imam açığı yaşanıyor. İmam hatiplerimiz coğrafi zorluklar nedeniyle bu ilçelere gitmiyorlar. Önümüzdeki dönemde imam alımları yapılırsa bu ilçelerde köy camilerine atama yaparak imam açığını kapatmaya çalışacağız." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Gönüller Erzurum'da Kutlu Doğum sevinci ile coşacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER