Gönüllü hekimler engelli öğrencilerin diş tedavisini yaptı


Balıkesir İl Özel Eğitim ve İş Uygulama Merkezi'nde eğitim gören engelli öğrencilere gönüllü diş hekimleri tarafından diş taraması ile diş tedavisi yapıldı. Uygulama kapsamında engelli öğrencilerin kanal tedavisi, dolgu ve diş çekimi işlemleri de gerçekleştirildi.

Balıkesir merkez Altıeylül Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Diş Hekimleri Odası ve Türkiye Sakatlar Derneği Balıkesir Şubesi tarafından imzalanan 'Engelsiz Yaşam Platformu Ağız ve Diş Sağlığı Tarama ve Tedavi' protokolü kapsamında engelli öğrencilere diş taraması ve diş tedavisi yapıldı.

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, "Altıeylül Belediyesi olarak bizde bu anlamlı projenin ortağıyız. Engelli öğrencilerimizi kendi merkezlerinde diş tedavisi yapıldı. Eğitim gördükleri okulda bu hizmetin yapılması çok anlamlı. Emeği geçen sivil toplum örgütleri ve diş hekimlerini kutluyorum." dedi.

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertuğrul Sabah da Türkiye genelinde bu proje ile engellilere ulaşarak engelli çocukların ağız ve diş sağlığını korumaya çalıştıklarını kaydetti. CİHAN
<< Önceki Haber Gönüllü hekimler engelli öğrencilerin diş tedavisini yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER