Google Chrome kullanıcıları dikkat!

En çok kullanılan arama motorlarından biri olan Google Chrome, girmiş olduğumuz bütün sitelere ait şifreleri hatırlayabilen kullanışlı bir şifre yöneticisine sahip. Şifrelere, tarayıcının ayarlar sekmesinden çok rahat ulaşabiliyorsunuz.

Google Chrome kullanıcıları dikkat!

Ancak unutmamanız gereken bir durum var ki, o da kayıtlı kullanıcı adı ve şifrelerinizin tutulduğu veritabanının aynı zamanda web üzerinde de saklanıyor olması. Bu da istemediğimiz birilerinin dikkatli olunmadığı zaman şifrelerimize ulaşabileceği ihtimalini ortaya çıkarıyor.

Bu durumun gizlilik noktasında bazı sıkıntıları ortaya çıkarabilmesi mümkün. Ancak passwords.google.com adresine girerek hangi tarayıcıda kayıtlı kaç şifreniz varsa onları görebilirsiniz. İlk giriş için oturum açtıktan sonra saklanan ve senkronize şifrelerin tamamı tek bir ana liste olarak karşınıza çıkacak. Kayıtlı bulunmasını istemediğiniz bütün şifreleri silebilmeniz mümkün. Bunun için silmek istediğiniz tarayıcı ve şifrenin sağ kısımdaki çarpı işaretini kullanabilirsiniz. Böylece söz konusu site tekrar ziyaret edilmek istendiğinde sıfırdan oturum açılması gerekecek. Sitede ayrıca daha önce unuttuğunuz şifreleri görüntülemenizde mümkün. Bunun için şifrenin yanındaki göz simgesine tıklamak yeterli.

Şifreler sadece Chrome senkronizasyonu açıkken ve size ait bir Google hesabınızla oturum açtığınız taktirde saklanıyor. İlgili seçenek masaüstü tarayıcının “Gelişmiş Ayarlar” sekmesi altında "Web şifrelerini kaydetmeyi öner" şeklinde yer alıyor. Chrome'un mobil uygulamasında ise Ayarlar bölümündeki "Şifreleri kaydetme" bölümünü etkinleştirmeniz gerekiyor.

Yabancı bilgisayarlardan girerken dikkatli olunmalı

Gizlilik ve güvenliğinizin sıkıntıya girmemesi adına özellikle başka bilgisayar kullanırken şifre girmemek önemli. Çünkü bir başkasının bilgisayarında ve o kişinin Google hesabıyla bir hesaba şifrenizi kaydederek girdiğinizde şifrenizi elinizle o kişiyle paylaşmış olursunuz. BU da sonrasında istenmeyen bir durumla karşılaşmanıza neden olabilir.
<< Önceki Haber Google Chrome kullanıcıları dikkat! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER