Google ve Apple’a komisyon darbesi
⏱ Okuma Süresi 1 dk•Yayınlanma Çarşamba, Eylül 1 2021
Güney Kore parlamentosu, Google ve Apple gibi büyük uygulama mağazası operatörlerinin, yazılım geliştiricilerini kendi ödeme sistemlerini kullanmaya zorlamasını engelleyen yasa tasarısını onayladı.
Yazılımcıların başka ödeme sistemlerini kullanabilecek olmaları, fiilen Google veya Apple’a komisyon ödemek zorunda kalmayacakları anlamına geliyor.
Yasa, Apple ve Google tarafından uygulama mağazalarından yapılan alışverişlerden alınan yüzde 30 komisyonu engelleyen dünya üzerindeki ilk düzenleme olma niteliğini taşıyor.
Google sözcüsü Reuters’a yaptığı açıklamada, “Yüksek kaliteli bir işletim sistemini ve uygulama mağazasını destekleyen modeli sürdürürken bu yasaya nasıl uyulacağını düşüneceğiz ve önümüzdeki haftalarda daha fazlasını paylaşacağız” dedi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Rezan Epözdemir, Terim'e neden 5 buçuk milyon TL transfer etti?2.14 yıl sonra yeni operasyon kararı!3.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”4.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'5.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







