Google'den kendine özel Doodle!

Google logosunun tarihçesi bugün Google tarafından Doodle yapıldı.

Google'den kendine özel Doodle!

İşte Google+' class='textetiket' title='Google haberleri'>Google logosunun anlamı çıkış hikayesi tarihçesi;

Google’ın kurucularından, Sergey Brin sitenin logosunu ilk başta kendi tasarlamaya çalışmış. Daha sonra, ortağı Page ile Kedar Designs’ın sahibi Ruth Kedar ile tanışmışlar. Kedar’ın birkaç tasarımını gördükten sonda, sitenin ve logonun tasarımı için onunla çalışma kararı almışlar.
 
Google, farklı vizyonunu yansıtacak ve o anki en ünlü arama motorlarından (Yahoo, Excite, HotBot, LookSmart and Lycos) tamamen farklı bir logo tasarlatmak istiyordu. Logo’nun tasarımcısı Kedar şu anda yıllar önce yaptığı logosunu, yaptığı işler kategorisinde sergilemekten gurur duyuyor olmalı. Sanırım bundan daha iyi bir referans olamaz. Kedar logo ile ilgili şunları söylüyor: “Eğlenceli ve basit. Sade tasarım, tasarım gibi bile durmuyor ve kolay okunabilir. Renkler, çocukların oynadıkları oyunları anımsatıyor. Her harfin dokusu ve gölgesi fark edilmeyecek kadar hafif ama aynı zamanda da logoya hacim ve ışık katıyor.
 
Google Logosunun Tarihçesi “O zamanlar web’de Times-Roman fontları tercih edilirken, basılı kaynaklarda sans-serif fontları kullanılıyordu. Bir serif fontun okunabilirliğini, aynı zamanda da aradığımız kaliteyi birleştirmek istedim. Seçtiğimiz font Catull isimli eski bir serif puntosuydu. Arama, geçmişe bakılarak yapılan bir aktivite olduğu için, Catull’un tarih ile olan bağı uygun görünüyordu. Eski çağ ile yeni dijital çağ arasında bir köprü gibi…”
 
Bir de Google’ın “Doodle” adı verdiği ve özel günlerde değişen logoları var. Bunları fark etmemek mümkün değil. Sevgililer Günü, Yılbaşı gibi özel günlerin yanında, önemli isimlerin doğum günlerinde değişen bu logolar kim tarafından yapılıyor acaba? 2000 yılında, Google’ın kurucuları, Fransız’ların Bastille Günü için bir logo yaptırmak istemişler. Bu görev o zamanlar Google’da stajyer olan Dennis Hwang’a verilmiş. İşte o günden sonra, bu harika logoların tasarımlarını o yapmaya başlamış. Hwang şu anda Google’da web yöneticisi olarak çalışıyor. Google Doodle’ların yapımı ise, işlerinin sadece %20’lik kısmını oluşturuyor...
<< Önceki Haber Google'den kendine özel Doodle! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER