Görenleri hayrette bırakan türbe

Osmanlı Devletine 200 yıl başkentlik yapan Bursa’da, 5 katlı bir binanın altında duran türbe, görenleri hayrete düşürüyor.

Görenleri hayrette bırakan türbe

Tophane Semtinde, Osman Gazi ve Orhan Gazi türbelerinin hemen yanı başındaki Osmangazi Çıkmazı’nda yer alan türbe, çoğu Bursalı tarafından bilinmiyor. Binanın bir odasının altında kalan ve yeşil demir korkuluklarla korunan türbeyi fark edenler ise şaşkınlığını gizleyemiyor. 


Vatandaşlar, gördükleri manzara karşısında şaşkınlıklarını dile getirdiler. Bursa’da yaşadığını ancak türbeyi ilk kez fark ettiğini belirten Hüseyin Arslan, “Türbenin burada olduğunu duydum ama kime ait olduğunu bilmiyorum. Ben şimdi kendi kendime dedim ki ‘nasıl duruyor bu bina ayakta’ Çünkü genellikle türbeleri koruma altına alıyorlar. Bu binayı bunun üzerine nasıl yapmışlar, nasıl duruyor anlamadım.” dedi.



İstanbul’dan Bursa’ya gelen ve ilk kez bina altında türbe gördüğünü kaydeden Neslihan Karaduman ise “Gerçek mi bu? İnanmıyorum, biri yapmıştır öyle bir şey, taş koymuştur. Ama korkacak bir şey yok. Ölüden korkulur mu, ölen ne yapacak. İlk kez Bursa’ya geldim, Osman Gazi, Orhan Gazi türbelerine de ilk kez gittim. Bunu da ilk kez görüyorum.” 



Tarihçiler, bina altında kalan türbenin, Bursalı Takkeci Sinan Hoca’ya ait olduğunu belirtiyor. 1800’lü yıllarda yaşadığı belirtilen Takkeci Sinan Hoca’nın, Tophane semtinde mektep yaptırım talebe yetiştirdiği rivayet ediliyor. Mektebin yıkılması üzerine 1903 yılında bölgeye 5 katlı bina yapıldığı, Sinan Hoca’nın mezarının da bina altında yıkılmadan muhafaza edildiği öğrenildi.



CİHAN
<< Önceki Haber Görenleri hayrette bırakan türbe Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER