Görevden alınan başkan: Seçilmiş teşkilatların kapatılmasını doğru bulmuyorum

Görevden alınan başkan: Seçilmiş teşkilatların kapatılmasını doğru bulmuyorum

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) kapatılan Elazığ İl Başkanlığı görevini yürüten Abdulvahap Erdem, seçimle gelmiş parti teşkilatlarının kapatılmasını doğru bulmadığını belirterek, "Ülkemizin içinden geçtiği bu kritik günlerde, MHP'nin kongreler ile seçilmiş teşkilatlarının kapatılması ve yerine atama yapılarak parti teşkilatlarımızın zayıflatılmasını doğru bulmadığımızı belirtmek istiyorum." dedi.

MHP'nin, kapatılan Elazığ İl Başkanlığı görevini yürüten Abdulvahap Erdem, yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Milli devlet, güçlü iktidarla bezenmiş milliyetçi Türkiye'nin kurulması için besmele çekip zora talip olan, mücadelenin iman, sabır ve çileyle yoğrulması gerektiğine inanan, zaferle değil seferle yükümlü olduklarını bilen, (Tanrı Dağı kadar Türk, Hıra Dağı kadar Müslümanız' diyen Anadolu'nun mahsun ve mazlum ülkücüleri olarak, tabutluklardan başlayıp idam sehpalarına kadar uzanan bir hayata talip olan, gençliklerini yaşamadan en güzel yıllarını zindanlarda, hücrelerde geçiren başta rahmetli Başbuğumuz Alparslan Türkeş olmak üzere, ülkü devlerinin bize bıraktığı emaneti dünya döndükçe güneş doğdukça koruma yüceltme ve yükseltme karar ve azmi ile bir yıl önce göreve talip olmuş ve ülkücü iradenin teveccühü ile 08.02.2015 tarihinde göreve başlamıştık.

"PARTİMİZ BUGÜNKÜ OY ORANINA LAYIK DEĞİLDİR"

Göreve geldiğimizin ikinci günü başlayan milletvekilliği genel seçimleri süreci sonucu 7 Haziran'da 67 bin oy alarak bir milletvekilliği kazanmıştık. Akabinde yaşanan süreç ve tekrarlanan 1 Kasım seçiminde, aynı teşkilat ve aynı liste ile yarışmamıza karşın tam 23 bin oy düşüşüyle mevcut milletvekilimizi de kaybettik. Mensubu olmaktan onur ve gurur duyduğumuz, Türkiye'nin teminatı olan partimizin yurt genelinde de tam 2 milyon oy kaybı ile 80 milletvekilinden 40'a düşmesi ve Meclis'te milletvekili sayısında, eli kanlı PKK'nın siyasi temsilcisi olan bir partinin dahi gerisine düşmesi, bu davaya gönül vermiş, partimizin her kademesinde görev yapmış ve halen yapan gönüldaşlarımızı derinden yaralamıştır. 47 yıllık şerefli bir maziye sahip, ömrümüzü verdiğimiz partimiz bugünkü oy oranına layık değildir. Bu gidişatın nedenlerinin araştırılması, aksi halde ömründe MHP dışında hiçbir partiye oy vermemiş olan bu güzel insanların sandığa dahi gitmeme düşüncelerini seslendirmeleri ve teşkilatlarımıza bir kurultayda bu sorunlar tartışılsın düşünceleri üzerine bizler de il, merkez ilçe, bağlı ve yan kuruluşlarımız, kanaat önderlerimiz ve tabanımızla yaptığımız istişareler neticesinde Elazığ üst kurul üyeleri olarak 9 arkadaşımız ile tüzüğümüzden kaynaklanan demokratik hakkımızı kullanarak bir 'olağanüstü tüzük kurultayı' toplanması yönünde imzalarımızı 04.12.2015 tarihinde Sayın Meral Akşener Hanımefendi'ye bizzat takdim ettik.

"İMZA VERMİŞ OLMANIN VİCDANİ HUZURUNU YAŞIYORUZ"

Partililerimizin ve teşkilatlarımızın iradesini şiar edinerek, partimizin ayağa kalkması ve iktidara yürümesi için tüzük kurultayımızın toplanması yönünde imza vermiş olmanın vicdani huzurunu yaşıyoruz. Türkiye genelinde Sayın Meral Akşener, Sayın Sinan Oğan ve Sayın Koray Aydın'ın topladığı imzalar, hukukçular tarafından birleştirilen ve birleştirme tutanakları da noterce onaylanan toplam 544 adet imza 15.01.2016 tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi genel merkezimize teslim edilmişti. Arzu edilen, genel merkezimizin bizzat tüzük kurultayını toplaması idi. Ancak genel merkezimizin bu yönde adım atmaması ve dahası, mahkeme yolunu göstermesi üzerine, üzülerek ve istemeyerek de olsa başka yol kalmadığından, tüzük kurultayının toplanması için Elazığ da dahil 16 il başkanımızın müracaatı ile Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde dava açılmış ve yargı süreci devam etmektedir. Partimizin ufkunu açacak ve iktidara taşıyacak bu talebimiz karşısında Aksaray, Uşak, Kilis ve Denizli il teşkilatlarının kapatılmasını demokrasimiz ve partimiz adına uygun bulmadığımızı, bu tür tasarrufların partimizi büyütmeyeceğini, aksine küçülteceğini üzülerek ifade etmek istiyorum. Ülkemizin içinden geçtiği bu kritik günlerde MHP'nin kongreler ile seçilmiş teşkilatlarının kapatılması ve yerine atama yapılarak parti teşkilatlarımızın zayıflatılmasını doğru bulmadığımızı belirtmek istiyorum.

Elazığ il, merkez ilçe ve üst kurul üyeleri olarak bizler, bugün görevimizi yapmanın ve gelinen noktada tabanımızın, partililerimizin ve teşkilatlarımızın iradesini şiar edinerek, partimizin ayağa kalkması ve iktidara yürümesi için tüzük kurultayımızın toplanması yönünde imza vermiş olmanın vicdani huzurunu yaşıyoruz. Makamlar ve mevkiler gelip geçicidir. Bizim için aslolan ülkemiz ve ülkümüzdür."

CİHAN
<< Önceki Haber Görevden alınan başkan: Seçilmiş teşkilatların kapatılmasını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER