Görmez'in oğluna 100 milyonluk PTT ihalesi paslayan şirketten başdanışman çıktı

PTT kamera ihalesini alan ve daha sonra işi Mehmet Görmez'in oğluna ait devreden STM'nin yönetiminden Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Denemeç’in adı çıktı.

SHABER3.COM

Geçen hafta CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, PTT’nin 35-40 milyon liraya mal olması gereken güvenlik kamerası takma işinin 100 milyon liraya eski Diyanet İşleri başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in oğluna ait firmaya verildiğini açıklamıştı. PTT’nin hesaplarının ele alındığı TBMM KİT Komisyonu’nda konuşan Sertel PTT’nin kamera ihalesini  STM adlı şirkete verdiğini, bu şirketin ise yüzde 5 komisyonla işi Görmez’in oğlu Burak Görmez’e ait NİTİ firmasına devrettiğini belirlediklerini söylemişti.

Konuyla ilgili Cumhuriyet gazetesinden Çiğdem Toker'in "PTT’nin ayrıcalıklı şirketi" başlıklı yazısı şöyle:

 "Konuyu TBMM KİT Komisyonu’nda PTT’nin 2016 yılı hesapları incelenirken İzmir Milletvekili Atilla Sertel gündeme taşıdı. Özet şu: PTT maliyetini 61 milyon TL olarak hesapladığı 23 bin 500 adetlik kamera alım ihalesi planlamış. Dosya altı ay bekletilmiş. 24 Aralık 2017’de çıkan KHK ile PTT ihalesi açık ihale olmaktan çıkıp “davet”e dönüşmüş. Kararname yayımından dört gün sonra PTT, STM şirketiyle sözleşme imzalamış. KHK sonrası kamera adedi 20 bin 825’e düşmüş ama maliyet 70 milyon 150 bin TL’ye yükselmiş. Sertel, anlaşma imzalandıktan üç gün sonra 31 Aralık’ta “bir çivi dahi çakılmadan” STM’ye 42 milyon 37 bin lira ödeme yapıldığını da anlatıyor.

Haber STM’nin daha sonra eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in oğlunun sahipleri arasında yer aldığı bir şirkete yüzde 5 komisyon karşılığı ihalenin bir bölümünün verildiği iddiasıyla yer aldı. Sicil kayıtlarını incelerken gözümüze takılan bir unsuru da biz buradan paylaşalım: PTT Genel Müdürü Kenan Bozgeyik, komisyon toplantısında STM’nin Savunma Sanayii Müsteşarlığı şirketi olduğunu belirtmişti. “Devletin kamunun şirketine ihale ettiler, kimseye peşkeş çekilmedi” dedi. Ticaret Sicili’nde, STM’nin yönetim kurulu üyeleri arasında 22, 23, 24. dönem AKP Ankara Milletvekili ve halihazırda Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı olan Reha Denemeç’in de adı görülüyor. Belki Denemeç, KİT Komisyonu’na bu tartışmayla ilgili bilgi aktarır."
<< Önceki Haber Görmez'in oğluna 100 milyonluk PTT ihalesi paslayan şirketten... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER