Görüş yolundaki kazada tutuklu Lütfü Dalga'nın eşi de hayatını kaybetti

Hatay'dan Rize'ye cezaevine görüşe giderken meydana gelen kazada bir baba ve üç çocuk vefat etmişti. Tutuklu Lütfü Dalga'nın eşi Hicran Dalga da kurtarılamadı ve akşam saatlerinde hayata gözlerini yumdu. 3 yaşındaki kızı Sibel Erva hem babasız hem annesiz kaldı. Bu arada tutuklu baba Lütfü Dalga'nın olayın ardından kriz geçirmesinin akabinde hücreye konulduğu belirtildi.

SHABER3.COM

Görüş yolunda baba ve üç çocuğun vefat ettiği kazada ağır yaralanan Hicran Dalga kurtarılamadı. Geçtiğimiz hafta sonunda kız kardeşinin Hatay’daki düğününe katılan Hicran Dalga (32), Rize Cezaevinde tutuklu bulunan eşi Lütfü Dalga’yı ziyaret etmek için pazar akşamı kızı, ağabeyi, yengesi, erkek kardeşi ve üç yeğeni ile birlikte Hatay’dan yola çıktı.

DÖNÜŞ YOLUNDA 4 KURBAN

Fatih Umuç’un (23) kullandığı otomobil, önceki gün Pınarbaşı-Şarkışla karayolu Şarkışla ilçesi yakınlarında dere yatağına devrildi. Kazada araçta bulunanlardan Hicran Dalga’nın ağabeyi Hakan Umuç (35) ve onun oğulları Yunus Emre Umuç (1), Yusuf Kenan (7) ve Yavuz Selim Umuç (9) hayatlarını kaybetmişti. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Hicran Dalga bugün akşam saatlerinde hayata gözlerini yumdu.

Kazada ters dönen otomobilde bulunan üçü çocuk beş kişi hayatını kaybetti

Hayati tehlikeleri devam eden Hakan Umuç’un eşi Aysun Umuç (32), araç sürücüsü Fatih Umuç (23) ve kızı Sibel Erva Dalga (3) ise hastanede tedavi altında tutuluyor.

3 evladıyla birlikte hayatını kaybeden Hakan Umuç

Arabadakilerin Rize Cezaevinde tutuklu bulunan ve Hicran Dalga’nın eşi olan Lütfü Dalga’yı ziyaret etmek için pazar akşamı Hatay’dan yola çıktıları belirtildi.

Kazada hayatını kaybeden baba Hakan Umuç (35) ile çocukları Yavuz Selim (9), Yusuf Kenan (7) ve 6 aylık Yunus Emre Kars Sarıkamış’ta ise dün son yolculuklarına uğurlandı.

3 YAŞINDAKİ ERVA BEBEK HEM ANNESİZ HEM BABASIZ KALDI

Kaza sonrası Kronos’a bilgi veren Hicran Dalga’nın yeğeni, üniversite öğrencisi Sümeyye Dalga (19) şunları söyledi:

Yengem Hicran Dalga’nın vefatıyla birlikte kızı Sibel Erva (3) yapayalnız kaldı. Onun babasına ihtiyacı var. Bir an önce tutuksuz yargılanmasını bütün yetkililerden istiyoruz. Dört aylıkken gözaltına alınan ve bugüne kadar babasız büyüyen kuzenim küçük Erva hem annesiz hem babasız büyümesin.

Hiçbir suçu olmadan Rize Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan ve cezaevinde 3 yıldır tutulan amcam Lütfü Dalga eşi ve ailesi sık sık ziyaret ediyordu. Görüş günlerinde oturdukları Trabzon’dan karda kışta üç yıldır yolculuk yaptılar. Pazartesi günleri yapılan görüşten sonra da yine özel araçları ile dönüyorlardı. Hatay’da düğünümüz olduğundan Pazartesi görüş gününü kaçırmamak için erkenden yola çıkmışlar. Uzun yolculuğun Şarkışla bölümünde hepimizi üzen kaza meydana geldi.

Kazaya ve vefat eden akrabalarımıza zaten üzülüyorduk fakat bugün başka bir haber daha geldi. Yengemi de kaybettik. Bu bütün aile için zor olsa da cezaevinde tutulan amcam Lütfü Dalga için daha da zor oldu. Üzüntüden sinir krizleri geçirmiş ve onu tek kişilik hücreye atmışlar. Yapılan hukuksuzluklar insaf sınırlarını aşalı zaten çok olmuştu. Fakat özellikle tutuklu aileleri için tam bir işkenceye dönüştü.

HABER VE FOTOĞRAFLAR kronos.news'ten alınmıştır
<< Önceki Haber Görüş yolundaki kazada tutuklu Lütfü Dalga'nın eşi... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER